U trendu

Žena pronašla fen proizveden u Jugoslaviji: Kada ga je upalila, usledilo je totalno iznenađenje

Na popularnoj platformi TikTok nedavno se pojavio video koji je izazvao veliko zanimanje među korisnicima iz bivših zemalja Jugoslavije. U centru pažnje našao se fen za kosu proizveden u doba Jugoslavije, koji i danas funkcioniše, što nije iznenađujuće s obzirom na kvalitet izrade.

Video je objavila korisnica po imenu „alma.k17“, koja je pitala svoje pratioce da li iko još uvek poseduje stari fen koji radi. Mnogi korisnici su se javili s komentarima o svojim iskustvima s istim ili sličnim fenovima iz prošlih vremena, hvaleći njihovu trajnost i kvalitet izrade.

@alma.k17

Najstariji fen na tik toku ? #fypシ #viral #balkan #jugoslavija #retro #historia

♬ Sa druge strane jastuka – Bajaga & Instruktori

Proizveden u legendarnoj fabrici

Ovaj fen dolazi iz nekadašnje banjalučke fabrike Rudi Čajavec, koja je bila jedna od najznačajnijih fabrika u regionu. Fabrika je bila velika, sa površinom od 84.000 kvadratnih metara, i zapošljavala je više od 10.000 ljudi. Proizvodni pogoni nisu bili samo u Banjaluci, već i u drugim gradovima poput Foče, Laktaša, Čelinca, Šipova i Ljubije.

Tokom 1960-ih, fabrika je ostvarivala značajne godišnje prihode, proizvodeći širok spektar proizvoda kao što su televizori, audio pojačala, oprema za automobile, tranzistorski radio i mnogi drugi. Danas su ovi prostori pretvoreni u butike i prodavnice, dok je nekadašnja menza sada mesto za proslave.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.