U trendu

Žene, niste vi uvek krive: Evo šta učvršćuje erekciju kod muškarca i zbog čega „pada“

Postoje tri vida erekcije – refleksna, koja nastaje fizičkim kontaktom, psihosomatska, koja nastaje pomoću audio-vizuelnih stimulacija i takozvana noćna erekcija.

Kažu da jačina stimulansa utiče na čvrstinu erekcije, ali i na dužinu penisa. Penis je najduži nakon oralne stimulacije, a izdužuje se za oko 0,3 centimetra.

Kod 70 odsto muškaraca penis u erekciji je iskrivljen. Pa, ako spadate u ovu grupu, nema potrebe za brigom.

Penis je najčešće iskrivljen na levu stranu i češće ka gore. Iskrivljenost nije nikakav problem sve dok ne izaziva bol. Tokom erekcije, dužina penisa se povećava za oko tri centimetra. Kod nekih muškaraca može da se poveća i za pet i više centimetara.

Normalno je da znate šta u stvari utiče na vašu erekciju, zašto ponekad ne možete da je postignete, ali i šta je to što je učvršćuje.

Uticaj kondoma

I kondomi mogu da utiču na erekciju, ali to nije razlog da ih izbegavate. Važno je da nađete kondom veličine koja vam odgovara, a onda će vam korišćenje preći u naviku. Eksperti napominju da u većini slučajeva problem sa erekcijom nije zbog kondoma, već zbog drugih stvari kao što su upala prostate ili slaba cirkulacija.

Masturbacija

Ako muškarac nije imao seks i nije masturbirao nekoliko dana, to će se odraziti i na erekciju. U tim slučaju, erekcija je čvrsta, a penis čak može da izgleda veći. Razlog za ovo je povećan dotok krvi u organ.

Cigarete

Cigarete su štetne za sve organe, uključujući i polne. Nikotin može da ima loš uticaj na cirkulaciju krvi koja je ključna za čvrstu erekciju.

Više mesa, „mekša“ erekcija

Jedno istraživanje pokazalo je konzumiranje previše mesa ima loš uticaj na erekciju. Ako ste primetili problem, probajte da konzumirate više voća i povrća.

Koliko erekcija na dan je normalno?

Muške i ženske genitalije su „izrađene“ na drugačiji način, a zbog toga se razlikuje i seksualna želja kod oba pola. U proseku, muškarci imaju oko 11 erekcija u toku dana i oko devet za vreme spavanja.

Prema nekim proračunima, u toku života muškarci ejakuliraju oko 7.200 puta.

(Prva)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.