U trendu

Žene poludele za trikom koji im omogućava duplo jači orgazam, sa samo jednom šoljicom ovog napitka

Znamo da je šoljica jake kafe upravo ono što će vas ‘oživeti’ ujutro – ali jeste li znali da bi to moglo oživeti i vaš seksualni život? Novi TikTok trend kaže kako žene ispijaju espresso u nadi za boljim orgazmom.

Seks guru Nadia Bokody (34), iz Australije, želela je to da isproba i sama, a zatim je podelila svoj zaključak.

‘Popila sam dvostruki espresso pre nego što sam ove sedmice namestila punu brzinu na mom vibratoru. Dopustite mi da objasnim …’, napisala je u svojoj objavi.

Seks savet s TikToka kaže da, ako ispijete kafu neposredno pre nego što se upustite u seks ili masturbaciju, možete očekivati ​​uživanje u orgazmu kvalitetnijem od najkvalitetnije vreće organske arabika kafe.

Kofeinski orgazam
Trend kofeinskog orgazma prvi se put pojavio kada je korisnik @cupofalexx_official objavio videozapis na TikTok tvrdeći kako šoljica kafe pojačava vaš orgazam za 50 posto.

Nedugo zatim drugi TikTokeri počeli su objavljivati ​​sopstvene postove testirajući hrabre tvrdnje. Iako je diskutabilno da će jaka kafa  rezultirati višestrukim orgazmima, teorija iza kofeinskog orgazma ima neke argumente koji joj idu u prilog.

Kofein je vazodilatator, što u osnovi znači da uzrokuje širenje krvnih sudova, a nakon toga omogućava da kroz njih protiče više krvi. Zbog toga ljudi i piju kafu ujutro ili tokom dana, kad osećaju da im treba razbuđivanje i više energije.

– To nije baš bilo izvantelesno iskustvo koje je TikTok obećao, ali moj se veliki orgazam ipak činio intenzivnijim nego inače – zaključila je Nadia Bokody.

@cupofalexx_official

#duet with @jugrandoni i feel like Santa… but better. #fyp #foryou #coffee #coffeelover #starbucks #dunkin @dunkin #McDonaldsCCSing #funfact

♬ original sound – Julia Grandoni

Nažalost, nema konkretnih istraživanja bi li se taj učinak mogao proširiti na genitalije. Studija iz 2018. godine na štakorima, međutim, predložila je korelaciju između unosa kofeina i seksa, a ženke štakora kojima je davan kofein doživele su više orgazama i bile ‘raspoloženije’ za seks.

Ginekolog iz Melbournea, dr. Joseph Sgroi, Nadiji Bokody je rekao da to nije u potpunosti isključeno, iako smatra da bi korist od kofeina u seksu verovatno bila mala.

– Zanimljivo je da učinak kofeina na krvne sudove varira. Krvni sudovi u mozgu i plućima imaju tendenciju suženja, dok se one u želucu šire. Dodajte to učinku na mozak kao stimulans i mogli biste osetiti poboljšanje u svojim orgazmima – objasnio je dr. Sgroi.

Ipak, kofein nije zamena za odgovarajuću predigru i vezu s vašim partnerom. Zdravo poštovanje jednih prema drugima nadmašiće svaku korist koju biste mogli dobiti od kafe, kaže on.

Ako već posežete za kavom da biste se i sami uverili, budite oprezni: iako nema rizika povezanog s ispijanjem kave pre seksa ako ste dobrog zdravlja bez postojećeg stanja srca ili visokog krvnog pritiska, preterano konzumiranje kofeina može dovesti do niza neugodnih nuspojava poput lupanja srca, teskobe, nesanice i dehidracije, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.