U trendu

Ženski Mogli: Devojčica odrasla sa majmunima, ponaša se kao oni (video)

Osmogodišnja devojčica koja je pronađena u Indiji živeći sa majmunima, ne ume da govori, ni da hoda na dve noge, saopštili su indijski mediji.

https://www.youtube.com/watch?v=H2kiToBV8bA

Devojčicu, koja se umesto rečima koristi neartikulisanim kricima i hoda na četiri noge kao životinja sa kojima je odrasla, pronašla je policija u zapuštenim prirodnim rezervatima na severu zemlje.

Zbog sličnosti sa glavnim likom iz „Knjige o džungli“ Radjarda Kiplinga, devojčicu su neminovno prozvali „ženskim Moglijem“, po dečaku koga su podigli vukovi.

Indijske vlasti još pokušavaju da utvrde odakle je došla i koliko dugo je boravila u divljini, a već dva meseca boravi u bolnici u koju su je nadležni službenici odveli odmah po pronalasku.

„Odeća koju je nosila nije bila previše prljava, ali se čini da je napuštena od strane porodice“, naveli su.

„Bila je veoma iznemogla i gladna, Dali smo joj hrane i bojim se da bi poslužila kao plen divljim životinjama da je nismo spasili“, zaključuju policijski službenici.

Lekari pokušavaju sve kako bi devojčici pomogli pri socijalizaciji i učenju pravilnog načina hodanja, ali tvrde da, poput divljih životinja sa kojima je živela, još uvek od straha pokušava da pobegne kad god je okružena ljudima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.