U trendu

Zgrozila javnost: Dojiću kćerku do njene četvrte godine (foto)

Kćerka Bernija i Slavice Eklston, 32-godišnja Tamara, objavila je fotografiju na Instagramu na kojoj doji trogodišnje dete uz poruku kojom se osvrnula na mržnju i netoleranciju koju je doživela na društvenim mrežama.

Svojom odlukom na dojenje kćerke Sofije do njene četvrte godine isprovocirala je mnoge i izazvala žustru raspravu njenih pratilaca na društvenim mrežama. Objavom najnovije fotografije dojenja osvrnula se na kritike onih koji su negativno reagovali na njenu odluku kao roditelja.

Bogatoj naslednici nije jasno zbog čega je izazvala toliku mržnju niti zašto su neki toliko ljuti zbog njene odluke i kako radi ono što misli da je najbolje za njeno dete. Ipak, mnogi su komentarisali kako je Sofija prestara za dojenje. Kćeku ima sa Džejom Rutlandom, za koga se udala 2013. godine na svadbi za koju se procenjuje da je koštala 12 miliona funti.

View this post on Instagram

Find it a very sad and surprising sign of the times and the world we live in that the act of breast feeding your child evokes such hatred in so many bitter people. I am astonished that breast feeding mums get such a hard time as there is no reason why we should. I would never ask someone when they will take away their toddlers bottle or follow on formula or cows milk or dummy or comforter nor do I judge those who choose to formula feed their children of give them cows milk. I support and empower all mums and I personally believe hatred is so heavy and bad for the soul. I hope by the time Fifi is a mumma people who have chosen to be open about Their breast feeding journey will mean that seeing a picture of a mum feeding their child won't evoke any reaction and that it is seen only for what it is a mum doing her best. To me there is nothing but love in this photograph and I find is such a shame that it brings out anger in some of you it's sad for you that that's how you choose to live particularly those that have made comments trying to sexualise breastfeeding are particularly unwell. I chose love. I want my daughter to grow up in a better world where this is nothing but normal in a better world.

A post shared by Tamara Ecclestone Rutland (@tamaraecclestoneofficial) on

U poruci je napisala kako „smatra vrlo tužnim i iznenađujućim da u današnje vreme dojenje može da izazove toliku mržnju kod toliko ogorčenih ljudi“. Dalje nastavlja kako je „šokirana da mame koje doje dobijaju negativne reakcije jer nema razloga za tim“. Napisala je kako „ne osuđuje odluke drugih roditelja“ i kako „nikada ne bi tražila od nekog roditelja da prestane da hrani svoje dete na bočicu“.

Negativne reakcije svojih pratilaca nazvala je sramnim i izjavila kako na ovim fotografijama ona vidi samo ljubav. Poruku je zaključila izjavom kako „bira ljubav“ i da želi da „njena kćerka odrasta u boljem svetu“.

„Dojenje je snažna demonstracija ljubavi, a negovanje ove demonstracije postalo je normalno sakrivati. Želim da uzmem to što je normalno i da bacim.“

Zadnjih nekoliko godina na društvenim mrežama se pokrenula akcija u kojoj se dojenje novorođenčadi u javnosti pokazuje prirodnim i normalnim, a akciji su se pridružili i mnogi slavni, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar