U trendu

Život piše drame

Australijsko ribarsko „čudo“ preplivalo je kroz more puno ajkula, što je rezultiralo dramatičnim spasavanjem člana posade koji je proveo 30 sati držeći se za ostatke broda koji je potonuo.
Helikopter je izvukao člana posade iz okeana oko 15 kilometara od istočne obale Australije nakon što je ribar plivao skoro 12 časova kako bi došao do kopna i našao spas. Potraga avionima i brodovima nastavljena je za trećim čovekom koji je napustio brod „Sea Rogue“.
Prvi znak drame na moru došao je kada je jedan od članova posade po imenu Majkl Vilijams pronađen na plaži u Novom Južnom Velsu. Ovaj 39-godišnjak je pravim čudom doplivao do obale nakon što se njihov brod prevrnuo pred zoru.
Policijski izveštaj kaže da je Vilijams bio u stanju šoka. Rekao je da je plivao oko 12 časova pošto je njegov ribarski brod potonuo. Imao je ozbiljne povrede po nogama i rukama, bio je poprilično iscrpljen i izgoreo od sunca. Vilijams je odvezen u bolnicu, gde su ga zbrinuli nakon iscrpljenosti i dehidracije. Spasioci su potom krenuli u potragu za drugom dvojicom članova posade, Čarlijem Piktonom i Džonom Džeretom, koji su se držali za ostatke broda kada je Vilijams krenuo na svoje epsko plivanje po pomoć.
Džeret, star 41 godinu, pronađen je kako se drži za kutiju za hlađenje, a potom je helikopterom prebačen u bolnicu. Izjavio je da je sve vreme verovao da će pomoć stići. „Imam volju kao nijedna druga osoba!“, rekao je on za „Sky News“.
Džeret i Pikton su sve vreme morali da se održavaju na površini vode, pomažući jedan drugom da ne potonu. Nije, međutim, rečeno kako su se njih dvojica razdvojili dok su bili u vodi, ali televizijski izveštaji kažu da iscrpljeni Pikton više nije mogao da se drži za kutiju i da je otplutao tokom noći.
Iz bolnice javljaju da očekuju da će se Džeret u potpunosti oporaviti, iako je bio u šoku zbog Piktona: „Ima gvozdenu volju, ali je skrhan posle gubitka prijatelja“.
Policija još uvek procenjuje mogućnosti pronalaska trećeg člana posade.
Porodice preživelih su jedinstvene u stavu da je za Vilijamsa i Džereta ovo bio poslednji put da su izašli na more.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.