U trendu

Zlatna ribica ide na glasanje

Jedina osoba koju je Princeza ikada podržavala i glasala za nju na izborima jeste ona koja čisti vodu u njenom akvarijumu. O čemu se ovde radi, pitaćete se. U državi Ilinois, u Sjedinjenim Američkim Državama, zlatnoj ribici je pružena mogućnost da glasa na izborima. Evo kako se to dogodilo.
Izborni zvaničnici u severnom predgrađu Čikaga želeli su da znaju zašto je materijal za registrovanje glasača poslat zlatnoj ribici.
Bet Nudleman, vlasnica zlatne ribice, izjavila je da Princeza možda dospela na mejling listu za slanje materijala pošto je porodica jednom stavila ime svog ljubimca u formular za dobijanje druge telefonske linije za kompjuter.
Dokumentacioni materijal poslat na ime "Princeza Nudleman" verovatno je inspirisan projektom "Ženski glas". Materijal je poslat na skoro milion mejl adresa u državi Ilinois u avgustu.
Predstavnik za štampu ovog projekta, Sara Johanson, izjavila je da je mejling lista koju su oni koristili za slanje materijala slučajno uključila i imena nekih kućnih ljubimaca.
Sara Johanson je takođe izjavila da mejling lista nastala od prikupljenih imena iz raznih garancija, pretplata za magazine, trgovaca i drugih izvora.
Ona je rekla da je grupa koja radi na ovom projektu izbacila iz dotične mejling liste imena koja su očigledno bila imena kućnih ljubimaca. Međutim, izgleda da su im se neka i potkrala.
"Imena kućnih ljubimaca kao što je, na primer, Fido smo izbacili, ali ako se nečija mačka zove Poli, takvo ime je možda ostalo na listi", rekla je Johansonova. "Princeza može da bude ime neke osobe", insistirala je ona. "Ja sam išla u srednju školu s dve devojke koje su se zvale Princeza."

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.