U trendu

Znate li kolika je prava veličina polnog organa kod crnaca? Odgovor će vas iznenaditi

Dobro je poznato da Afroamerikanci imaju veću prosečnu veličinu penisa od belaca. Smatra se da prosečna dužina ove grupe iznosi 14.75 centimetara, dok muškarci svetlije puti imaju malo manji „ponos“ – 14.5.

Penis se meri od korena do vrha i svetski prosek iznosi 13.71 centimetar. Pripadnici žute rase (muškarci istočno-azijske nacionalnosti) imaju nešto kraći penis, što je i normalno jer su sitniji i po telesnoj konstrukciji.

Važno je imati na umu da se veličina penisa pojedinca ne može predvideti rasom ili etničkom pripadnošću. U okviru svake etničke grupe postoji veliki raspon. Među afričko-američkim etničkim grupama, postoji veća raznolikost veličina nego kod belaca i onih španskog porekla, što znači da postoje izuzetno mali ili veliki penisi.

Kao što postoje razlike u visini i težini muškaraca u različitim etničkim ili rasnim grupama, takva je situacija i sa penisima. Na to utiču genetika i faktori životne sredine kao što su ishrana i zdravlje.

Ovo je rangiranje prosečne dužine penisa po etničkoj pripadnosti:

  • Afroamerikanci
  • Belci i Amerikanci španskog porekla
  • Azijati
  • Srednji Istok
  • Jugoistočna Azija
  • Južna Azija
  • Istočna Azija

Postojalo je nekoliko studija o merenju veličine penisa u različitim zemljama i starosnim grupama, ali nijedna ne može sa preciznošću da predvidi koliki ko ima ponos.  Jedna od njih je „Mapa penisa“, koja je prošle godine objavljena u tabloidu „San“ i u prvi plan stavlja Afrikance.

Prema ovom istraživanju, najduže penise imaju stanovnici zapadno-afričkih zemalja – Gane, Konga i Gabona sa prosečnom veličinom od preko 16 centimetara. Sa druge strane Azijati ne mogu da se podiče s onim što imaju u gaćama, jer u proseku imaju penise od 10.5 do 12.9 centimetara, dok zemlje poput Indije, Tajlanda i Južne Koreje idu ispod 10 centimetara –  9.3.

Odmah posle Afrikanaca slede Australijanci sa prosekom koji prelazi 14.7 centimetara, u istom rangu su Meksikanci, Norvežani, Italijani i Šveđani, dok si iza njih Britanci, Amerikanci, Nemci i Francuzi.

Ovakva i slična istraživanja trebalo bi uzeti u obzir sa rezervom, jer svet postaje međusobno povezan i razlike između rasnih i etničkih grupa se smanjuju. Genetske razlike između rasnih i etničkih grupa više nisu toliko izražene kao kada su ljudi žive u izolaciji.

(Telegraf.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.