U trendu

Znate li šta zaista dobijaju pobednici Evrovizije? Mnogi će se iznenaditi

Italijanski glam-rok bend Måneskin odnao je pobedu na 65. Pesmi Evrovizije sa numerom Zitti E Buoni, za koju im je žiri dodijelio 206 bodova, a od publike su dobili čak 318 bodova. Tako su italijanski izvođači skupili 524 boda, najviše od svih izvođača.

Nakon što je proglašen pobednik, mnoge poštovaoce ovog muzičkog takmičenja zanimalo je koliko će novca dobiti bend iz Italije. Ali, novčana nagrada ne postoji. Na službenim stranicama Eurosonga stoji da pobednik dobija „stakleni trofej u obliku mikrofona“, a država iz koje pobednik dolazi čast da sledeće godine organizuje ovo takmičenje.

Strani mediji dodaju da je ideja da se pobednici sami obogate nakon što se proslave na Evroviziji. Baš to se dogodilo nakon što je pobedila Abba ili Selin Dion.

Ipak, neke države dobro nagrađuju svoje pobednike. Končita Vurst dobila je 2,5 miliona evra od države, dok je Ukrajinka Ruslana, koja je pobijedila pesmom “Wild Dances“ 2004. godine, dobila mesto u tamošnjem parlamentu.

Marija Šerifović, nakon svoje pobede 2007., otkrila je da je od tadašnjeg srpskog predsednika Borisa Tadića dobila – bombonijeru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.