Zvezde koje su za dlaku izbegle smrt

Nekima od naših omiljenih zvezda životi su jednom visili o koncu, a te nesreće dogodile su se upravo na njihovim „radnim“ mestima.

Džordž Kluni

Holivudski šarmer je gotovo umro kada je razbio glavu za vreme snimanja scene za film „Syriana“. Bol koji mu je povreda izazvala bio je toliko jak da je razmišljao čak i o samoubistvu.

„Ležao sam u bolničkom krevetu sa infuzijom prikačenom na ruku, nesposoban da se pokrenem, sa tim glavoboljama od kojih vam se čini kao da imate moždani udar, i u kratkom periodu od tri nedelje počeo sam da razmišljam ‘Možda ću morati da preduzmem nešto drastično po tom pitanju’… ali nikada nisam mislio da bih uspeo“, ispričao je Kluni.

Lekarima je trebalo nekoliko nedelja da shvate šta uzrokuje bolove sve dok ga njegova koleginica i prijateljica Lisa Kudrou nije uputila na svog brata neurologa, koji je ustanovio da je glumčevo stanje teže nego što se mislilo. Lečenje nakon toga nije trajalo dugo, ali je bilo intenzivno i bolno, toliko da je Džordž „mislio da će umreti“. Srećom po njega, danas je opet dobri, stari šarmer i jedan od najlepših glumaca Holivuda.

En Hatevej

En je provodila godišnji odmor sa suprugom na Havajima kada su je snažni talasi odneli daleko od kopna. Njeno zapomaganje čuo je lokalni surfer koji je spasao od utapanja i vratio na kopno.

Orlando Blum 

Kada je imao 21 godinu Orlando i njegovim prijateljima na pamet je pala „sjajna ideja“ da se popnu na krovnu terasu kuće. Njegovo nerazmišljanje umalo ga je koštalo života kada se odvodna cev po kojoj se penjao urušila i glumac je pao sa visine od tri sprata. Bio je paralizovan četiri dana, operisan nekoliko puta, a oporavljao se 18 meseci.

„Zahvalan sam na tome,“ rekao je kasnije, naglasivši da ga je nesreća naučila važnoj životnoj lekciji.

„Strah mi nije prijatelj. Ali to je nešto o čemu treba imati zdravu svest. Svakako, ne mogu da prestanem da živim. Uništilo bi moju kreativnost, osobu koja sam postao.“

Eli Golding

Prošle godine Eli se tokom putovanja kroz Norvešku zamalo utopila u zaleđenom jezeru. Njen kombi propao je kroz led pa su ona i fotograf Konor Mekdonel, koji joj je pravio društvo, morali da se izvlače kroz krovni prozor. Uprkos životnoj opasnosti, ovaj profesionalac uspeo je da fotografski zabeleži događaj i podeli ga sa obožavaocima na Instagramu.

Leonardo Dikaprio

Leo je najveći srećković ili najnesrećniji muškarac na svetu. Prvo ga je 2014. godine, tokom ronjenja u Severnoj Africi, gotovo pojela ajkula:

„Velika bela ajkula uplivala je u moj kavez dok sam ronio u Severnoj Africi. Pola njenog tela bilo je u kavezu i otvarala je čeljust prema meni.“

Da nije naišlo jato tuna koje je ajkuli odvuklo pažnju, Leo je mogao postati njen sledeći obrok. Nedugo nakon toga gotovo je ponovo poginuo, ovog puta kada je motor aviona u kojem je trebao da leti za Rusiju eksplodirao.

„Mislio sam da sam umro i otišao u raj“, ispričao je glumac.

Avion je prisilno sletio na JFK aerodrom, a niko od putnika, uključujući i Lea, nije bio teže povređen. Njegovo treće iskustvo blisko smrti dogodilo se kada je krenuo na skakanje padobranom, koji se u vazduhu zapetljao i gotovo nije otvorio. Srećom, i to je prošlo sa svega nekoliko modrica i Leovom odlukom da se ubuduće primiri i ne iskušava sreću.

Dajen Kruger 

Glumica Dajen Kruger gotovo je umrla kada je Tarantino davio na setu filma „Inglorious Basterds“. Ludi reditelj želeo je da scena bude što realističnija, pa je rekao Dajen: „Samo ću te daviti, može? Potpuno, ostaviću te bez vazduha, na vrlo kratko vreme. Videćemo reakciju na tvom licu, a ja ću im viknuti da prekinu.“ Scena se odužila i glumica je ostala bez svesti.

Kanje Vest

Kanje Vest je 2002. jedva izvukao živu glavu nakon teške saobraćajne nesreće. Ishod je bila vilica slomljena na tri mesta i duži oporavak.

„Jedina stvar koju mi ova nezgoda govori jeste ‘Daću ti svet, ali budi svestan da ti ga u bilo kom trenutku mogu oduzeti.’ Kada gotovo izgubiš život, usta, svoj glas, svoje čitavo lice, kao reper… a morao sam da budem na TV-u!“

Nesreća je ostavila traga na reperovom licu i u njemu izazvala manjak samopouzdanja, koji je uspešno prevladao napisavši hit singl „Through The Wire“. Za pozadinu albuma odabrao je fotografiju svog natečenog lica dok se još oporavljao u bolnici.

Hju Hefner 

U intervjuu za „Guardian“ poznati Plejboj ispričao je kako se jednom gotovo ugušio seks igračkom. „Kada sam bio najbliže smrti? Jednom sam imao seks sa četiri zečice i gotovo sam progutao japanske kuglice“.

 Mark Valberg 

Mark je 11. septembra 2001. gotovo postao jedna od žrtava terorističkog napada, ali je u poslednjem trenutku promenio planove i odlučio da svrati u Toronto na filmski festival. Let 11 kom je trebalo da leti bio je jedan od aviona koji su se zabili u WTC.

„Da sam bio na tom letu sa svojom decom, ne bi se srušio kao što jeste“, rekao je u intervjuu. „Bilo bi mnogo krvi u toj kabini u prvoj klasi a potom bih rekao, ‘Ok, sletećemo negde na sigurno, ne brinite“.

Kasnije se izvinio porodicama žrtava zbog tog neumesnog komentara i priznao da često ima noćne more o tome šta se moglo dogoditi da se i on našao na tom letu.

Šarliz Teron 

Šarliz je gotovo umrla od povrede koju je zaradila na snimanju filma „Aeon Flux“, radeći salto unazad. Glumica se okliznula i pala na vrat svom svojom težinom, nakon čega su se povredili pršljenovi bliski kičmenoj moždini. Nakon hospitalizacije u Berlinu, lekari  su utvrdili da je teško oštetila živce na desnoj strani tela.

„Zaista ne volim da pravim od toga veliku dramu, ali shvatila sam da sam imala veliku sreću,“ ispričala je kasnije.

Foto: Angela George/Wikipedia

Džoni Dep

Za vreme snimanja filma „The Rum Diaries“ 2011. godine Dep i reditelj Brus Robinson odlučili su da se provozaju malim avionom – i gotovo umrli. Usred leta, motor je jednostavno prestao da radi.

„Bila je tišina. Brus i ja smo se gledali i mislim da je rekao, ‘Je li to to?’ Bio je to taj čudan trenutak koji se odužio kada jednostavno lebdite. Niko osim Brusa i mene nije rekao ni reči… ‘Oh s****! Ovo je smrt…’ Potom smo prasnuli u histeričan smeh zbog ideje da ćemo umreti na takav način.“

Nekoliko trenutaka kasnije, motor se ponovo upalio, prenosi portal Vijesti.

 50 Cent 

Reper je imao iskustvo od kojega se ledi krv u žilama kada je 2000. iz blizine upucan čak devet puta. Sedeo je u parkiranom autu kada ga je obasula kiša metaka od kojih je jedan završio u vilici, a ostali u nogama.

„Dogodilo se tako brzo da nisam imao šansu ni da uzvratim paljbu. Bio sam preplašen svo vreme. Gledao sam u retrovizor i mislio, ‘Oh s****, neko me ustrelio u lice! Peče, peče, peče“, ispričao je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.