U trendu

7 super moćnih trikova da smršate – brzo i lako

Smršaćete lako i brzo ako primenite ovih 7 saveta

1. Ne preskačite doručak
Preskakanje doručka neće vam pomoći da izgubite težinu. Mogli biste da propustite esencijalne hranljive materije i možda ćete više grickati tokom dana jer osećate glad.

2. Jedite redovne obroke
Jedenje u redovno vreme tokom dana pomaže bržem sagorevanju kalorija. Takođe smanjuje iskušenje da grickate hranu bogatu mastima i šećerom.

3. Budite aktivniji
Biti aktivan je ključ za gubitak težine i održavanje. Osim što pruža mnogo zdravstvenih prednosti, vežbanje može pomoći u sagorevanju viška kalorija koje ne možete izgubiti samo ishranom.

Pronađite aktivnost u kojoj uživate i koja se može uklopiti u svoju rutinu.

4. Jedite puno voća i povrća
Voće i povrće imaju malo kalorija i masti, a bogati su vlaknima – 3 osnovna sastojka za uspešan gubitak težine. Takođe sadrže puno vitamina i minerala.

5. Pijte puno vode
Ljudi ponekad mešaju žeđ sa glađu. Možete završiti sa unosom dodatnih kalorija kada je čaša vode zaista ono što vam treba.

6. Jedite hranu bogatu vlaknima
Hrana koja sadrži mnogo vlakana može vam pomoći da se osećate sitima, što je savršeno za gubitak težine. Vlakna se nalaze samo u hrani iz biljaka, kao što su voće i povrće, ovas, hleb od celog zrna, smeđi pirinač i testenine, pasulj, grašak i sočivo.

7. Pročitajte etikete na hrani
Znanje kako da čitate etikete na hrani može vam pomoći da odaberete zdravije opcije. Koristite informacije o kalorijama da biste utvrdili kako se određena hrana uklapa u vaš dnevni unos kalorija na planu mršavljenja, prenosi nhs.uk.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar