U trendu

Dijeta s jajima zaludela milione na TikToku: Ali, stručnjaci upozoravaju na nuspojave

Možda je sada pravo vreme da se realizuju one zaboravljene novogodišnje odluke i da krenete s pripremom linije za toplije dane. Ako ste naleteli na dijetu sa jajima koja je prikupila više od 68 miliona pregleda na TikToku, možda bi prvo trebalo da znate par stvari o njoj, piše Daily star, a prenosi City magazine.

Dijeta koja traje deset dana, odlikuje se isključivo konzumiranjem jaja i grickalica s niskim sadržajem ugljenih hidrata, voćem i povrćem. Žene ističu efikasnost dijete, ali to zavisi od organizma do organizma, a neke od njih požalile su se na određene tegobe nakon svega nekoliko dana.

Ako biste pitali stručnjaka, dobili biste negativan odgovor po pitanju ove dijete jer nije održiva. Dijetetičari i nutricionisti navode da takav tip dijete usmeren na jednu namirnicu isključuje mnoge grupe zdravih namirnica neophodnih za zdravlje našeg tela.

Posledica bi bila gubitak minerala i vitamina, što bi dovelo do umora, gubitka težine, promena raspoloženja, slabosti mišića i gubitka kose.

Stručnjak za ishranu Vidur Saini objasnio je da dijeta poput ove može brzo da pokrene metabolizam što dovodi do brzog sagorevanja masti, međutim, vrlo je moguće da metabolizam na kraju postane usporen i samim tim oteža gubitak težine.

“Zdrava ishrana ne mora da bude komplikovana i ne morate se odreći svoje omiljene hrane. Međutim, moraćete da prestanete da tražite kratkoročna rešenja u usvojite zdravije dugoročne navike”, objašnjava Vidur.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar