U trendu

Dijeta za „dan posle“

Užas! Prejeli ste se, iako ste se zarekli da to nećete učiniti!

Međutim, bila je tako divna ta praznična trpeza…

Već vidite sebe kako se gojite i pretvarate u trokrilni orman. Da se to ne bi desilo, svečano se zaričete da sledećeg dana nećete pojesti ama baš ništa. Ionako će vam biti potrebno vreme da svarite sve to što ste već pojeli.

Stop! Ovaj način razmišljanja, premda čest, nije baš zdrav – a i neće vam pomoći u očuvanju vitke linije. Naime, ono što se najčešće desi ukoliko tako postupite jeste da izgladnite, pa da se uveče sledećeg dana ponovo prejedete – da pojedete više nego što biste jeli da ste se celog dana normalno hranili. Stručnjaci predlažu da, umesto ovakvog postupka, primenite dijetu „dan posle“, u kojoj ima malo prostih ugljenih hidrata i dosta posnih proteina, pošto će vam to održati stabilan nivo šećera u krvi.

Doručak: omlet samo od belanaca (ili dva-tri belanca i jedno žumance) sa posnim sirom.

Ručak: salata od mešanog povrća (zelena salata, krastavac, paradajz, paprika) sa tunjevinom ili salamom od ćurećih grudi začinjena jabukovim sirćetom, malo maslinovog ulja i (ako želite) malo parmezana. Za užinu, voćni jogurt bez šećera, jedna jabuka ili banana.

Večera: riba ili pileće belo meso na žaru, bareno povrće i salata od paradajza. Desert: voćna salata ili jogurt bez šećera. Prednost ovakve dijete je što nećete uneti previše kalorija – a nećete se ni izgladneti, pa samim tim ni dovesti u iskušenje da ponovite „jučerašnje grehe“. Prijatno!

3 komentara
  1. Momir Zmirić

    Splićanin (42) u samo šest mjeseci skinuo čak 73 kile.

  2. Mirjana Miščević

    Članak sam ocenila lošom ocenom, jer lako je onom ko nema višak kilograma, kao ja, ili nije istraživačkog duha. Sve sam isprobala, ali najbolje rezultate za dan posle za debeljucu kao što sam ja daje lubenica, tokom celog dana, ali se moraju grickati i koštice. Garantovano skida 2 kilograma za 1 dan.

  3. Goca Rodić

    Dijetu za „dan posle“ ocenila sam dobrom ocenom, jer smatram da previše unetih kalorija ne može da se potroši nikakvom dijetom. To ne znači da dijete nisu bitne i efektne, ali samo pod uslovom da se uz njihovu primenu poveća i aktivnost tela, što podrazumeva trčanje ili brzo hodanje, vožnju bicikla. Tačnije, svakodnevni treninzi, ili makar dva puta nedeljno. U suštini, ove dijete su jako korisne i dobro je to što ljudi mogu lako da dođu do njih, između ostalog i do jedne ovakve, koja je dobra.

Napišite komentar