U trendu

Isprobajte: “Doručak garantuje skidanje 10 kg za mesec dana”

Doručak je najvažniji obrok tokom dana jer obezbeđuje potrebnu energiju za ostatak dana, pa se pobornica dijete ‘Velikog doručka’ Danijela Jakubovic bukvalno zalaže za realizaciju izreke ‘Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večeraj kao siromah’.

U svojoj knjizi “Dijeta velikog doručka” Danijela tvrdi da će doručak od 600 do 850 kalorija pre 9 sati ujutro delovati kao saveznik metabolizma i drastično podstiče mršavljenje i uravnotežava hormone i sagoreva masne naslage.

– Obilan doručak zapaliće metabolizam, ali ključno je da doručak bude bogat proteinima i vlaknima. Pridržavate li se svih pravila dijete, za 30 dana možete smršati i do 10 kilograma, a istovremeno jesti sladoled, picu i namirnice koje druge dijete ne dopuštaju – kaže Jabukovic, a prenosi 24sata.

Kod strože verzije dijete ‘Velikog doručka’ za doručak se unosi oko 600 kalorija, a za ručak i večeru do 300 kalorija, premda postoje i manje ograničavajuće verzije dijete.

– Doručak je važno jesti već 15 minuta nakon ustajanja. Čak i oni koji ne osećaju glad ujutro nakon dve nedelje će se prilagoditi i buditi se gladni – ističe Jakubovic.

Šta se može jesti?

Svaki dan započinje obilnim doručkom i odvajanjem barem pola sata za uživanje u njemu. Primer doručka koji autorka preporučuje sastoji se od omleta s 3 belanca, 50 grama sira, 50 grama šunke, povrća, pola mufina sa sirom, žitnih pahuljica s 200 ml mleka, smutija od jagode i čokoladnog kolača.

Iz dana u dan doručak treba da se sastoji od sedam porcija proteina među kojima su dve porcije mlečnih proizvoda, dve porcije ugljenih hidrata, dve porcije masnoća i jedna porcija slatkog dezerta.

Ručak se sastoji od tri porcije proteina, tri porcije niskokaloričnog povrća, dve porcije povrća sa skrobom i jedne porcije voća. Večera se sastoji od tri porcije proteina, dve porcije povrća sa skrobom i dve porcije voća.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.