U trendu

Nedeljni prosek 2 kilograma manje: Leto je, dakle, vreme je za sladoled dijetu

Ako ste pomislili da ćete moći da jedete koliko hoćete sladoleda i da ćete gubiti težinu – pogrešili ste. Nažalost, ova dijeta ne funkcioniše tako, ali vam dozvoljava da jedete određene količine sladoleda dnevno. Dakle, možete da jedete omiljenu poslasticu svaki dan, gubite težinu konstantno, ali morate dobro da vodite računa o veličini porcije.

Žene na dijeti mogu da pojedu jednu činijicu sladoleda dnevno, a muškarcima je dozvoljena (čak) jedna i po. Takođe se preporučuje da jedete niskomasni sladoled koji ima 125 ili manje kalorija po obroku .

Zato je neophodno da počnete da čitate etikekete i, verujte nam, bićete iznenađeni kako variraju kalorije u različitim vrstama sladoleda. Naravno, domaći sladoled je najbolje rešenje.

Prvi primer jelovnika

Doručak: Jedna šolja žitnih pahuljica prelivenih s jednom kašičicom šećera, jedna šolja borovnica i jedna šolja niskomasnog mleka.

Ručak: Sendvič s dve kriške integralnog hleba, parčetom zelene salate i 75 gr tunjevine. Po želji dodajte i kolutove paradajza i kao začin mrvljeni bosiljak.

Užina: Šolja niskomasnog mleka i jedna voćka.

Večera: Jedna velika kriška pice sa sirom i mešana salata.

Desert: Jedna činijica sladoleda.

Drugi primer jelovnika

Doručak: 75 gr mladog sira, 2 tosta od integralnog hleba, 1 pomorandža, šolja čaja.

Ručak: Grilovane pileće grudi (150 gr), parče integralnog hleba, velika salata od sezonskog povrća.

Užina: Šejk od 2,5 dl domaćeg kefira (ili jogurta) i pola šolje malina ili kupina ili borovnica.

Večera: 200 gr šampinjona pečenih na teflonu, 25 gr šunke, šolja barenog mešanog povrća (karfiol, šargarepa, mlade boranije, grašak…) i 1 paradajz kao salata.

Desert: Jedna činijica sladoleda.

Dodatne napomene

Dakle, moći ćete da jedete sladoled svaki dan, a dobro izbalansiran jelovnik će vam omogućiti da se kalorijski unos drži pod kontrolom.

Drugi deo sladoled dijete uključuje fizičku aktivnost (bar 30 minuta brze šetnje svakoga dana). Kada ste na sladoled dijeti, savetujemo vam da jedete različite hranljive namirnice koje su bogate vlaknima, zajedno sa voćem, povrćem i svakako dnevnom porcijom sladoleda.

Možete da jedete sladolede različitih vrsta, mada je najbolje držati se provereno zdravijih, domaćih sladoleda kod kojih možete i da kontrolišete količinu kalorija kad ih pravite.

Da li je sladoled dijeta efikasna?

Sladoled dijetu je probalo dosta ljudi i svi oni tvrde da ova dijeta „radi“. Koliko se tačno kilograma gubi još uvek nije potvrđeno budući da je u pitanju relativno nova dijeta ali neki prosek je oko dva kilograma nedeljeno što, sa zaista bogatim jelovnikom, zaista nije ni malo loše.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar