U trendu

Ovaj napitak je bolji od kafe, a doprinosi i mršavljenju!

Sjajna stvar!

Voda sa limunom i medom, odlična je kombinacija za početak jutra. Potrebno je da u čašu tople vode sa dodate pola limuna i jednu kašičicu meda. Dobro je promešajte i odmah popijte. Ova kombinacija veoma je dobra za organizam.

Pospešuje rad probavnog sistema

Limun, med i topla voda će odmah probuditi vaš probavni sistem. Limun stimuliše jetru da proizvodi više žuči i pomaže probavnom sistemu da eliminiše toksine. Med ima antibakterijsko delovanje i može ublažiti infekcije koje su prisutne u telu. Takođe će pospešiti eliminaciju toksina iz digestivnog sistema.

Čisti limfni sistem

Prema vodećim svetskim stručnjacima, dehidrirani limfni sistem je jedan od vodećih uzročnika raznih bolesti. Manjak vode i esencijalnih tečnosti u limfnom sistemu mogu izazvati umor, bezvoljnost, zatvor, poteškoće sa spavanjem, visok ili nizak krvni pritisak, manjak koncentracije i hroničan stres. Prednost ovog napitka je da će hidrirati ceo limfni sistem i pospešiti rad imunog sistema.

Ovaj napitak je odlično i gotovo trenutno rešenje za zatvor. Stimulisaće creva, hidrirati ih i pomoći u izbacivanju osušene stolice. Sve to će olakšati obavljanje velike nužde, a vaš probavni sistem će raditi pod manjim naporom

Povećava nivo energije i pospešuje raspoloženje
Ovaj napitak je odličan za uklanjanje umora i povećanje nivoa energije. Med ima sposobnost da odmah podigne nivo energije. Voda će vam pomoći da očistite svoj um jer će podstaći cirkulaciju krvi u mozgu, a limun će podstaći rad probavnog sistema. Poznato je da sam miris limuna deluje opuštajuće i podiže nivo energije.

Med ima odlično antibakterijsko delovanje, zbog čega uspešno pobeđuje brojne infekcije. Kada ga pomešate s limunom i vodom, dobijete moćan diuretik. Ovaj napitak će pomoći ženama koje pate od čestih infekcija urinarnog trakta

Pospešuje zdravlje usne šupljine
Ovaj napitak će odmah ukloniti loš zadah. Limun će pomoći u čišćenju usne šupljine i podstaći stvaranje pljuvačke. Med će uništiti prisutne bakterije, a voda će pomoći u ispiranju usne šupljine. Ovo je još jedan razlog da pijete toplu vodu sa limunom i medom u jutarnjim satima, kada je vašoj usnoj šupljini osveženje najpotrebnije.

Pospešuje mršavljenje
Limun sadrži pektin, vrstu vlakna koji vas čini sitima i sprečava nastanak žudnje za hranom. Topla voda s limunom i medom ima alkalno delovanje, što je odlično za vaš želudac. Iz razloga što podstiče rad metabolizma, ovaj napitak će pospešiti i potrošnju kalorija, čak i u stanju mirovanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.