Ovo su 3 faze Majami dijete

Ova dijeta je podeljena u tri faze.

Prva faza je najstroža i traje dve nedelje – tokom ove faze dozvoljeno je jesti belo meso, ribu, jaja, sir, povrće, bademe, pistaće i drugo jezgrasto voće. Dopuštena su tri balansirana obroka dnevno i dve užine. Smete da pijete kafu i čaj. Tokom ove faze izgubi se četiri do sedam kilograma. Ne jedete mnogo manje nego ranije, ali jedete manje one hrane koja je terala vaše telo da pravi zalihe masti.

Druga faza je „slobodnija“ – ponovo možete da jedete hleb, testenine, pirinač, voće, krompir, vino, čak i čokoladu. U toku ove faze mršavi se sporije, ali je dijetu lako držati. „Prekidač“ koji se u organizmu aktivirao u toku prve faze i koji je eliminisao potrebu organizma da konsumira namirnice koje goje nastaviće da funkcioniše i dalje. U ovoj fazi ostajete dok ne dostignete željenu težinu.

Treća faza je zapravo održavanje težine i zdravlja, a traje do kraja života. Ta faza je najmanje restriktivna i podrazumeva da ste naučili dovoljno činjenica u pogledu ishrane i svog tela da ćete moći samostalno da kombinujete hranu tako da ne unosite štetne namirnice u organizam. Ukoliko vam se u bilo kojoj fazi desi da „zgrešite“ i da dobijete neželjene kilograme, treba samo da se vratite u prethodnu fazu na nedelju-dve dana i kilogrami bi trebalo da nestanu.

U knjizi doktora Agatstona „Dijeta južne obale“ moguće je naći veliki broj često zaista interesantnih recepata, kao i plan ishrane za svaku od faza. Ukoliko ste kreativna osoba i volite same da osmislite svoj jelovnik, ova dijeta je idealna za vas – najuspešnijom se pokazala baš kod onih osoba koje su kreativno primenile osnovne principe ishrane izložene u knjizi. Ovu dijetu je zaista moguće prilagoditi svačijem ukusu (ili bar ukusu velikog broja ljudi – ukoliko „ne možete da preživite bez svinjetine tri puta dnevno“, ova dijeta vas neće obradovati).

Sve u svemu, ova dijeta je zanimljiva, ni u jednom trenutku vas ne tera da gladujete, da se dosađujete ili da strahujete od proslava na kojima će vas nutkati svim i svačim. Ako želite, isprobajte!

VAŽNA NAPOMENA: ne preporučujemo vam korišćenje bilo kakve dijete bez prethodne konsultacije sa lekarom. Nismo odgovorni za neuspeh dijete, njenu moguću štetnost po zdravlje, niti za druge posledice koje njena primena može izazvati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.