U trendu

Zajedničko mršavljenje

Nezadovoljne ste svojom težinom i pokušavate da smršate – već neko vreme. Međutim, ne ide, pa ne ide. Niste ni očekivale da ćete smršati preko noći, ni da će vam biti lako, ali to što vam nikako ne uspeva da smršate, kao i to što kao da baš i ne nailazite na podršku i razumevanje svojih najbližih u vama polako ubija volju za mršavljenjem.
Polako i s tugom počinjete da razmišljate kako ste možda „zaglavljene“ s viškom kilograma i kako za vas nema pomoći. Pokušavate da se utešite time što su dijete ionako često neuspešne, bar na duže staze – naime, izgubljeni kilogrami se brzo i lako vrate. Polako, deprimirano, navikavate se na ideju svog tela sa viškom kilograma – pa, ima i gorih stvari na svetu, nije ni to tolika tragedija… Ne dopada vam se, ali tragedija nije…
Hej, glavu gore! Ne odustajte! Pokazalo se da je, veoma često, razlog zašto je toliko teško izgubiti višak kilograma taj što izostaje podrška okoline, dakle, osoba do čijeg vam je mišljenja stalo, koje volite i koje bi trebalo da vas podrže – a one ništa, ignorišu vaše napore, ili im se čak i protive. S druge strane, veoma je podsticajno ako uspete da nađete barem jednu „sapatnicu“, koja takođe želi da smrša – možete upoređivati rezultate s njom, pružati jedna drugoj podršku, čak se malčice i takmičiti s njom (naravno, ne u toj meri da bilo kojoj od vas dve bude ugroženo zdravlje). Dakle: nađite prijateljicu koja se takođe žali na višak kilograma i zajedno se bacite u borbu s mrskim neprijateljem!
Joj! Vi ste stvarno izgubljen slučaj, jer su sve vaše prijateljice vitke! Nemate čak ni debeljuškastu komšinicu! Ni ovde nema razloga za očajavanje – čemu služi Internet? Četujte preko Interneta, na nekom linku gde ima dosta ženskog sveta koji se bavi svojim zdravljem – tu ćete sasvim sigurno naći bar nekoliko osoba koje su na istim mukama kao i vi. Što češći razgovori sa prijateljicom ili četovanje preko Interneta sa „sapatnicama“ daće vam dodatnu motivaciju i konstantno će vam davati podstrek da istrajete u svojoj želji, a upoređivanje rezultata s njima neće vam dopustiti da se baš previše opustite.
Zajedno je, nekako, uvek lakše.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.