U trendu

Ako ovako čuvate đumbir, ostaće svež i do pet meseci

Došlo je vreme prehlada i virusa, a jedna namirnica je neizbežna u ovim danima. Redovna konzumacija đumbira ima mnogo prednosti za različite delove tela zahvaljujući bioaktivnom jedinjenju zvanom gingerol.

Ako ste kupili đumbir i ne znate kako da ga čuvate, zapravo je sve vrlo jednostavno.

Kako čuvati svež đumbir

Da bi đumbir duže ostao svež, obavezno ga stavite u hermetički zatvorenu posudu za skladištenje hrane ili plastičnu vakuum kesu, a zatim ga odložite u frižider. Ovo će vam pomoći da ostane svež i do mesec dana, a neki tvrde i čak do pet meseci. Ako vidite zelenkasto-plave mrlje od buđi, vreme je da bacite đumbir.

Kako čuvati oljušteni đumbir

Jednom kada oljuštite svoj đumbir, on će imati kraći rok trajanja jer je izložen kisiku. Jednostavno čvrsto umotajte oljušteni đumbir u plastičnu foliju, a zatim ga stavite u frižider. Kada se čuva na ovaj način, oljušteni đumbir treba da ostane svež do tri sedmice, ali obratiti pažnju da se nije pokvario.

Da li đumbir može da se zamrzava

Zamrzavanje đumbira je odlična opcija za produženje njegove svežine, jer ceo đumbir može da traje i do pet meseci ukoliko se zamrzne. Samo obavezno operite i osušite koren đumbira pre nego što ga zamrznete i čuvajte ga u plastičnoj kesi koja je pogodna za zamrzavanje, piše Real Simple.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar