U trendu

Fabrika dečje hrane „Juvitana“ obustavila proizvodnju

Fabrika dečje hrane „Juvitana“ u Inđiji obustavila je danas proizvodnju, posle informacija iz Ministarstva zdravlja da su u njenim proizvodima nađeni pesticidi, koji ne odgovaraju zakonskim propisima.

Zabrana proizvodnje trajaće dok akreditovane laboratorije ne ispitaju zdravstvenu ispravnost sirovina i gotovih proizvoda koji se nalaze na lageru u fabrici, navedeno je u saopštenju poslovnog sistema „Svislajon Takovo“.

Ukoliko se nalaz Ministarstva zdravlja pokaže tačnim, biće uništene zalihe spornih proizvoda, a fabrika u Inđiji će biti trajno zatvorena, poručili su iz „Svislajona“.

Svislajon -Takovo neće, međutim, dozvoliti gašenje svog najjačeg brenda u proizvodnji dečje hrane, te će biti izmeštena tamo gde će se na tržištu obezbediti zdravstveno ispravne sirovine.

Sanitarni inspektori Ministarstva zdravlja naložili su pre dva dana povlačenje sa tržišta „Juvitana“ kašice za bebe fabrike „Svislajon – Takovo“, jer je, kako je saopšteno, u njima nađen veći broj određenih vrsta pesticida, nego što je dozvoljeno.

Od danas su svi zaposleni u Juvitani u Inđiji na prinudnom odmoru, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar