U trendu

Oprez: Ove namirnice NIKAD ne zamrzavajte, može da bude opasno

Nekoliko namirnica ne mogu da prežive temperature ispod nule.

Jaja

Ako ste ih kupili na veliko, moraćete da ih pojedete pre nego što se pokvare. Sirova jaja će se proširiti u zamrzivaču, uzrokujući pucanje ljuske. Ako zaista treba da ih čuvate duže, možete ih razbiti, umutiti i zamrznuti u hermetički zatvorenoj vrećici.

Odmrznuto meso

Zamrzavanje mesa samo po sebi nije problem, ali ne možete zamrznuti meso koje je već odmrznuto. Ovo može biti opasno, a ponovno zamrzavanje pogoršava teksturu mesa.

Kremasta jela

Ako vam ostane pire od karfiola, bolje je da ga pojedete sutradan, jer to jelo, nažalost, ne možete da držite u zamrzivaču. Bilo šta kremasto može da se odvoji ili zgruša kada se čuva u zamrzivaču – to ne znači da nije bezbedno, samo da uopšte nije ukusno.

Vino

Stručnjaci za vino će vam uvek reći da nikada ne stavljate vino u zamrzivač. Umesto da vratite poklopac i čuvajte ga u frižideru, ovo bi trebalo da vam obezbedi tri do pet dana da popijete ostatak. Možete ga i zamrznuti, a tek kada se ponovo odmrzne na sobnoj temperaturi, biće dobro samo za kuvanje, a ne za piće.

Majonez

Jaje i ulje se pomešaju da bi se dobio majonez. Ne treba ih zamrznuti jer će se samo odvojiti, ostavljajući vam ogromnu teglu ulja i jaja.

(Espreso/najzena.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar