najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ova biljka ubija čak 86 odsto ćelija raka pluća?

Rak pluća smatra se jednim od najvećih uzročnika smrti. Odnosi više života od kancera debelog creva, dojke i pankreasa zajedno. Od 75 do 80 odsto slučajeva raka pluća vodi poreklo od kancera poznatog kao nemikrocelularni karcinom pluća (NSCL).

Studija objavljena u časopisu “Pub Med” pokazuje da se peršun može koristiti kao lek protiv ove opake bolesti, zahvaljujući svojoj supstanci apigenin, koja ima sposobnost ubijanja ćelija raka, i to čak do 86 odsto.

Pored peršuna, postoji još nekoliko namirnica koje se mogu pohvaliti apigeninom, a to su celer, crni luk, pomorandže, origano, korijander, čaj od kamilice, artičoke i crno vino.

Međutim, apigenin je u peršunu najkoncentrovaniji pa se zbog toga najčešće i preporučuje u borbi protiv kancera.

Čaj od peršuna se priprema tako što se oko 15g korena peršuna nasecka na kockice, zatim ubaci u 2dl ključale vode i prokuva oko 5 minuta. Cedi se tek posle 15-ak minuta, a da bi mogao da ispolji sve svoje lekovite moći potrebno je piti do 3 šolje dnevno.

U alternativnoj medicini, peršun se smatra najboljim lekom koji otklanja pesak i kamen u bubregu, uspešno ume da reši urinarne probleme, ali je i jak diuretik. Preporučuju se čajevi od korena i listova peršuna.

Izvor: balkanbreakingnews

1 komentar
  1. milan

    Glupost! Lek protiv Cancera,dijabetisa…kao i mnogih drugih bolesti ima,postoji.Medjutim farmakologije ne zele da ga puste u prodaju jer od cega bi ziveli.Zato nam prodaju razne citostatike koje imaju za cilj da malo produze zivot pacijenata.Kao i insulin kod dijabetisa. Moj skromni savet dijabeticarima jedite sve ali u manjim kolicinima,vise setnje na cistom vazduhu i nikako ne uzimajte lekove koje vam prepisuju.Jer videite da vam ne daju samo jedan konkretan lek nego cesto menjaju i daju po nekoliko odjednom sto je katastrofalno za organizam.Srecno!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike