U trendu

Palentu spremite ovako i smanjićete holesterol, a i smršati

Kukuruzno brašno ili griz imaju veoma pozitivan uticaj na celokupno zdravlje čoveka. Palenta ne sadrži gluten i preporučuje se svim uzrastima.

Zdravstvene prednosti palente

Palenta u svom sastavu ima prirodne masti, odnosno karitenoide i upravo te zdrave masnoće zaslužne su za njene moći koje pospešuju bolji i kvalitetniji rad creva.Kukuruz sadrži i veliku količinu fosfora, magnezijuma, cinka, kalijuma, bakra, selena i mangana.
Zahvaljujući kukuruzu koji sadrži, palenta ima vrlo mali broj kalorija u sebi, te je zbog toga idealan obrok za mršavljenje. Ona je jedna od najboljih i najefikasnijih namirnica koje se preporučuju kada su dijete u pitanju.

Jačanje ćelija debelog creva takođe je još jedna od prednosti koja je zabeležena kod osoba koje su palentu uvrstili u svoje redovne obroke. Osim što će ih ojačati, palenta će takođe delovati antioksidantno na celokupan organizam, ne samo na creva.

Smanjuje holesterol zahvaljujući dobrim mastima koje sadrži, kao i vlaknima i kompleksnim ugljenim hidratima. Palenta će sprečiti i pojavljivanje viška kilograma.

Kako se pravilno sprema palenta?

U lonac staviti 3 i po šolje vode. Nakon toga dodaje se malo ulja i prstohvat soli. Kada sve to provri, temperatura se smanjuje na minimum i sipa se jedna šoljica kukuruzne palente uz konstantno mešanje.

Preporučuje se upotreba drvene kašike, zbog oksidacije metalne žlice. Nećete pogrešiti ako dodate i omiljene semenke ili povrće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar