30 dana je pila vodu na prazan želudac, nakon samo par dana uočila je neobične pojave

Terapija je zapravo vrlo jednostavna jer je potrebno samo piti vodu na prazan želudac.

Kod Japanaca je vrlo raširena takozvana vodena terapija, koja se smatra receptom za postizanje dugog i zdravog života.

Reč je o raširenom ritualu za koji se kaže da je blagotvoran za razne zdravstvene probleme, uključujući srčane probleme, artritis, regulisanje telesne temperature i krvnog pritiska, kao i za održavanje zdrave telesne težine.

Japanski ritual odlučila je da isproba i jedna žena koja je za portal Bright Side opisala što se dogodilo kada je mesec dana pila četiri čaše vode na prazan stomak, prenosi N1.ba.

“Došla sam do tačke u životu kada sam mislila da ne mogu imati manje energije, lošiju kožu i kosu, rekla je i dodala da joj telo jasno šalje signale da nešto nije u redu. Morala sam nešto da učinim i tako sam videla naviku koja je raširena među Japankama – pijenje vode na prazan želudac.

”Metoda nalaže da prvo ujutro na prazan želudac popijete četiri čaše vode. Morate ih popiti pre nego što operete zube, a prvi obrok u danu možete pojesti tek 45 minuta kasnije. Osim jutarnjeg pijenja vode, Japanci savetuju da ne treba ni piti ni jesti najmanje dva sata nakon svakog obroka. Žena je odlučila sama da isproba ovu jednostavnu metodu.

Šta se dogodilo nakon mesec dana?

Samo nekoliko dana nakon što je počela s ovom dnevnom rutinom, počela je da se oseća bolje. Metabolizam joj se ubrzao i više nije bila tako često gladna. Kako je to opisala, nestala je njena želja za stalnim grickanjem, a osećala se i kao da ima više energije.

Ubrzo je primetila da je počela da gubi suvišne kilograme, a kako je imala više energije, počela je i češće da vežba. Zbog pojačane hidratacije i njena koža je postajala sve blistavija, a kosa zdravija. Kako je opisala, pre su joj nokti bili jako lomljivi i morala ih je rezati dva puta mesečno, no sada se ne lome tako često.

Kaže da joj je ojačao i imunološki sistem i da više nije bolesna često kao pre.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.