U trendu

Ako želite da se što manje znojite leti, izbacite ove namirnice iz ishrane

Miris tokom znojenja može biti izuzetno neprijatan, a naročito ako se na odeći koju nosite vide ogromne fleke. Obično prvo nastanu ispod pazuha, ali mogu se pojaviti i na drugim mestima.

Iako je mnogi smatraju neprijatnom, to je sasvim normalna pojava i zapravo način da vaše telo reguliše temperaturu. Takođe, znoj nema sopstveni miris kao što mnogi ljudi misle. Tek kada dođe u kontakt s bakterijama na telu, znoj dobije oštar i neprijatan miris, piše Klixba.

Lekarka Lori Hoper iz zdravstvene organizacije “The Natural Deodorant Co” navodi da znojenje igra važnu ulogu u održavanju normalnog zdravlja i pomaže našim telima u regulaciji telesne temperature i uklanjanju toksina. Međutim, postoje neke namirnice koje pojačavaju znojenje pa ako želite da smanjite ovu pojavu, smanjite njihovu konzumaciju.

Namirnice koje treba izbegavati su jaki začini kao što je kari i čili. Naše telo reaguje na začinjenu hranu na isti način kao što reaguje na visoke temperature. Od ovih namirnica više se znojite kako bi se telo rashladilo.

Osim toga, doktorka Kuper navodi da bi trebalo da izbegavamo i kofein jer on stimuliše centralni nervni sistem i podstiče nadbubrežne žlezde da više rade.

Zato, ako želite da smanjite znojenje, pobrinite se da se češće tuširate i nosite dezodoranse na čistom telu i nosite svetliju odeću prozračnih materijala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар