U trendu

Bolji od viagre – kiseli kupus ima i ova lekovita svojstva

Ova namirnica ima dug rok trajanja i zbog velikog broja mikroorganizama koje sadrži, poseduje lekovita svojstva. Kiseli kupus dobija se uz pomoć nekoliko vrsta mlečnih bakterija koje u procesu fermentacije razlažu šećer iz kupusa.

Kiseo kupus je bogat brojnim hranljivim bakterijama. U njemu su u velikim količinama prisutni antioksidansi lutein i zeoksantin.

Lutein se u velikoj količini nalazi i u žumancetu zbog čega ono ima karakterističnu žutu boju. Brojne naučne studije potvrdile su benefite od korišćenja luteina u ishrani. Ovaj antioksidans apsorbuje plavu svetlost pa je koristan za vid. Studije su pokazale da osobe koje ga često konzumiraju imaju manji rizik da obole od katarakte.

Zeoksantin se nalazi u paprici i kukuruzu kojima daje boju. Ovaj antioksidans je izuzetno koristan u prevenciji i lečenju bolesti očiju. Naročito je efektivan u prevenciji molekularne degradacije oka i gubitka vida. Zato stručnjaci preporučuju da osobe koje imaju problema sa očima konzumiraju kupus u što većim količinama, prenosi Prva.rs.

Opušta telo i poboljšava krv

Gvanitalna ciklaza je ciklus koji uz prisustvo velike količine kalcijuma sintetiše proteine koji su blagotvorni za funkcionisanje organizma.

Sintetisani proteini putuju do mozga, a zatim se ka telu prenosi poruka da se ono opusti. Tako konzumacija kiselog kupusa može dovesti do relaksacije mišića, relaksacije respiratornih puteva i opuštanja krvnih sudova.

Osobe koje imaju problema sa cirkulacijom, prehladom, astmom, trebalo bi često da koriste kiseli kupus u ishrani jer visok sadržaj kalcijuma trenutno može da im poboljša stanje. Takođe, oni koji imaju lošu krvnu sliku ne bi trebalo da preskaču ovu namirnicu jer usled boljeg protoka krvi, njen kvalitet se poboljšava.

Sportisti i oni koji drže dijetu, kiseli kupus mogu konzumirati u neograničenim količinama jer sadrži samo 18 kalorija na 100 grama. Sportistima ova namirnica takođe može pomoći i u neutralisanju upale mišića i brzog oporavka nakon teških fizičkih napora.

Kiseli kupus bolji od Vijagre
Zbog gvanitalne ciklaze koja opušta telo, kiseli kupus je odličan i u povećanju libida. Kada se pojavi želja, mozak ka penisu šalje signale da se krvni sudovi opuste kako bi primili nadolazeću krv.

Usled gvanitalne ciklaze, proteini koji se sintetišu šalju signal da se nervne ćelije još više rašire i time u penis može dospeti više krvi. Ovo će učiniti da erekcija bude čvršća, kao i da se poveća obim penisa.

Najbolji probiotik
Zbog odlične bakteriološke kulture ni u jednoj apoteci ne može da se pronađe bolji i efikasniji probiotik od kiselog kupusa.

Umesto da pijete antibiotike, za obnavljanje crevne flore koristite kiseli kupus kako bi ste se sačuvali od razornog uticaja ovih lekova.

Hladni dani i sezona slava su u jeku, tako da je kiseli kupus najbolja i najzdravija salata uz pečenje tešku hranu koju konzumiramo u ovom periodu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)