Čisti jetru, izbacuje toksine i topi salo: Popijte svako jutro ovaj letnji napitak od 2 sastojka na prazan stomak

Ako umesto kafe, svako jutro započnete ovim napitkom, telo će vam biti zahvalno.

Organizam povremeno treba očistiti i osloboditi se štetnih materija koje se vremenom talože, a leto je idealno vreme za to. Kako bismo pomogli našem telu i oslobodili jetru i omogućili joj da lakše i bolje funkcioniše, s vremena na vreme je dobro uraditi detoks tela. To se najbolje postiže prirodnim sokovima.

Pronašli smo recept za napitak koji se pravi od samo 2 sastojka, a može da pomogne u skidanju kilograma, izbacivanju toksina, ali i podstakne rad digestivnog trakta i metabolizma.

Potrebni sastojci:
– 2 veće kriške lubenice
– jedan limun

Priprema:
Lubenicu naseckajte na komadiće koje ćete ubaciti u sokovnik ili blender. Dodajte i sok od limuna i sve ismiksirajte i napitak je spreman.

Evo kako sastojci ovog soka deluju na organizam:

Lubenica sadrži velike količine L-citrulina, aminokiseline koja se u bubrezima pretvara u aminokiselinu l-arginin – koji čisti toksine i druge otrove iz tela. Takođe, lubenica je dobar izvor kalijuma, koji podržava rad bubrega i velika je pomoć u čišćenju organizma, a uz to pomaže i u skidanju neželjenih kilograma.

Limun stimuliše probavni sistem i rešava problem zatvora. Jetra takođe jako voli limun. Osim toga limun alkalizuje organizam i pomaže u vraćanju ravnotežu telesnog pH.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.