U trendu

Da vam svaki deo tela radi kao sat: Jedite samo ove namirnice i bićete zdravi kao dren

Ovo je tek nekoliko ključnih saveta o hrani koja čini čuda za svaki deo vašeg tela! Svaki zalogaj koji odaberete ima potencijal da poboljša vaše zdravlje na specifičan način. Evo kako da jedete pametno i budete zdravi kao dren:

Za kosu: Umesto da brinete o gubitku kose, uživajte u sočnom odresku ili hrskavom grašku. Neka gvožđe iz crvenog mesa i proteini iz pasulja podrže vaše vlasište i održe vašu kosu bujnom.

Za kožu: Vaša koža zaslužuje svežinu i sjaj koji donosi šargarepa! Vitamini A u njoj čine vašu kožu čvrstom i zdravom, pružajući joj prirodnu zaštitu od štetnih elemenata okoline.

Za oči: Zeleno povrće nije samo ukusno već i ključno za očuvanje vašeg vida. Uzimanje dve porcije zelenog povrća dnevno pomaže u zaštiti od degeneracije vida i održava vaše oči zdravim i snažnim.

Za srce: Dajte svom srcu ljubav koju zaslužuje uz jednu sočnu jabuku svakog dana. Ona ne samo da smanjuje nivo holesterola, već i neguje vaše srce i održava ga snažnim.

Za mišiće: Ako želite snažne mišiće, govedina je vaš najbolji prijatelj. Proteini, cink i kreatin u njoj čine je idealnom hranom za izgradnju mišićne mase i održavanje snage.

Za kosti: Mleko je osnovna hrana za zdrave i jake kosti. Svaki gutljaj pruža vašim kostima važne nutrijente poput vitamina D i kalcijuma, osiguravajući da vaše kosti budu snažne i otporne na godine.

Za stomak: Odaberite hranu koja hrani vaš stomak, a ne opterećuje ga. Mladi sir je savršen izbor za kontrolu apetita i održavanje zdrave probave, čineći vaše obroke ukusnim i hranljivim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar