Devojka je jela ovu neodoljivu poslasticu i smršala 5 kilograma: Evo u čemu je tajna (VIDEO)

Sonja je fizičarka, aktivna je na društvenim mrežama i evo kako joj je pošlo za rukom da smrša pet kilograma, a jela je samo ovu poslasticu

Kako je ispričala u svom videu, Sonja tvrdi da je jela samo sladoled i da je tako smršala bez ikakve dijete.

Naime, postoji i objašnjene za to. Ona video započinje konstatacijom da sladoled svi držimo u zamrzivaču, u proseku na temperaturi od -18 stepeni Celzijusa.

“Kada ga pojedemo sladoled se nađe na temperaturi našeg tela koja je obično oko 37 stepeni Celzijusa. Dakle, sladoled je promenio temperaturu za 55 stepeni. Što je veća ta razlika u temperaturi, naše telo troši više energije, pa samim tim i mršavite. Trik za mršavljenje je velika količina sladoleda i da ga jedete što brže jer na taj način telo troši više energije i kalorija”, kaže Sonja.

@fizika_sa_sonjom

Fizičarski trik mršavljenja, provereno radi #fizikasasonjom #fizika #onlineakademijafizike #akademijafizike #fizikakrozigru #onlinecasovifizike #casovifizike

♬ original sound – fizika_sa_sonjom

Dakle, Sonja je naučnica, fizičarka i sve ovo što je rekla verujemo da je utemeljeno u nauci. Ipak, ako se odlučite na ovu dijetu, naš savet je da se konsultujete sa lekarom pre nego što bila šta počnete, posebno ako imate sklonost prema dijabetesu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.