Doktor pokazao test od 5 sekundi koji otkriva da li smete da pijete kafu (VIDEO)

Obožavamo jutarnju kafu i malo ko može da zamisli početak dana bez šoljice ovog toplog napitka koji nas razbuđuje i gura napred u užurban dan.

Kafa je ne samo važan ritual, već je poznato i da ima određene prednosti kada je reč o zdravlju – neke studije pokazale su da može da smanji rizik od dijabetesa ili hipertenzije.

Ali, određeni broj stručnjaka tvrdi da kafa nije dobra za sve i da bi neki ljudi trebalo da se trajno odreknu ovog napitka. Nedavno je dr Anin Kalaf, poznati američki akupunturista, podelio snimak na svojim društvenim mrežama u kom objašnjava kako da prepoznate da li je kafa loša za vas.

„Da li bi trebalo da pijete kafu? Ako želite da saznate odgovor na to, trebalo bi samo da isplazite jezik. Možete otići do ogledala i uraditi mali test kako biste saznali odgovor“, ističe ovaj akupunturista u snimku, prenosi Blic Žena.

@acupuncturefit

Ever considered what your morning cup of coffee does from a Traditional Chinese Medicine perspective? Join Dr. Anis as he explores the intriguing effects of coffee on your body according to TCM. Learn why coffee might be beneficial for some body types and potentially harmful for others, depending on your individual balance of yin and yang. Discover the thermal nature of coffee and how it interacts with the energy channels in your body #oralhealth #didyouknow #healthtips #dranis #coffee

♬ Smalltown Boy – Bronski Beat

Ako vam je jezik žućkast i ima pukotine po površini, dr Kalaf tvrdi da je možda u vašem telu prisutna „neravnoteža“ i da bi kofeinski napitak to mogao dodatno pogorša. „Prema tradicionalnoj kineskoj medicini ovo predstavlja nedostatak (slabost) jina, odnosno problem sa vrućinom i vlagom, što u osnovi znači da imate nedostatak tečnosti i hladnoće, odnosno preteranu izloženost vrućini“, pojašnjava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.