U trendu

Evo kada je najbolje da pojedete čokoladu, pomoći će vam da smršate

Čokolada se od davnina koristila za lečenje nekih zdravstvenih problema, ali se novom studijom došlo do toga da je korisna i kod skidanja kilograma

Verovatno ste do sada čokoladu smatrali namirnicom koja stroga spada u kategoriju slatkiša – ali varate se. Pored toga što može da nas razbudi i razbistri mozak, čokolada ima pozitivan efekat na celokupno zdravlje.

Nauka je još jednom potvrdila i podstakla konzumiranje čokolade.

Naime, prema istraživanjima koje je su sproveli stručnjaci iz Brigama u Sjedinjenim Američkim Državama, čokolada poboljšava kognitivne funkcije mozga.

Kako nam je bitno da mozak funkcioniše tokom radnog dana, naučnici su doneli jedini logični zaključak: čokoladu je najbolje jesti za doručak.

Iako je čokolada prepuna kalorija, ona sadrži sastojke koji pomažu u gubitku težine, smatraju stručnjaci.

Da bi testirali da li čokolada može da pomogne u gubitku kilograma, svaka žena je pojela 100 gr čokolade u roku od jednog sata posle buđenja ili u roku od jednog sata pre odlaska u krevet.

Posle ovog eksperimenta, utvrđeno je da su žene koje su jele čokoladu u ranim jutarnjim satima, brže mršavile.

Ovo nije prvi put da naučnici ukazuju na prednosti čokolade.

Druge studije ukazale su na to da je čokolada dobra za srce, a da konzumiranje određene vrste čokolade može da pomogne u regulisanju krvnog pritiska, osetljivosti na insulin i nivoa holesterola.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.