U trendu

Evo šta se dešava sa vašim telom ako svako veče pre spavanja uzmete samo jednu kašiku meda

Med je jako zdravo jesti i to su nas svi učili od malena, ali da li znate šta se dešava sa našim telom kada jedemo med pred spavanje?

Ponekad se probudimo usred noći jer je našem mozgu potreban glikogen i podstiče nadbubrežne žlezde da izbace adrenalin i kortizol iz tela.

Na sreću, med sadrži glikogen, pa će vam kašičica meda pre spavanja pomoći da obezbedite dobar san.

Visoki krvni pritisak je jedan od faktora koji doprinosi razvoju bolesti srca. Med sadrži antioksidans koji dokazano snižava krvni pritisak, pa je kašika meda pre spavanja jednostavan način za držanje krvnog pritiska pod kontrolom.

Trigliceridi su vrsta masnoća prisutna u krvi. Visok nivo triglicerida poveća opasnost od pojave dijabetesa, ali i bolesti srca. Med je povezan s snižavanjem triglicerida u tijelu – pretvara ih u saveznike koji čiste krv od nepotrebnih masnoća.

Med ima antibakterijsko dejstvo koje pojačava imunitet, čineći vas jačima u borbi protiv infekcija uzrokovanih bakterijama, gljivicama i brojnim virusima.

Ubrzava metabolizam stvarajući termogeni učinak. To znači da poboljšava cirkulaciju koja povisuje temperaturu tela, pomažući vam da sagorite masti bez puno muke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar