Godinu dana pila toplu vodu sa medom i limunom, evo šta joj se dešavalo sa telom

Amerikanka Kristal Dejvis odlučila je da godinu dana pije svakog jutra toplu vodu sa limunom i medom, jer je zanimalo da li će doći do promena u njenom telu. Priznala je da se pozitivno šokirala nakon svega. Svoju priču ispričala je američke medije.

„Do pre nekoliko godina, tečnost sa medom i limunom bilo je nešto što sam kupovala samo kada bih bila bolesna. Zbog toga sam bila jako skeptična kada sam počela sa ovim izazovom. Ispijanje pravog limuna i pravog meda u toploj vodi bilo je drugačije iskustvo, a krenula sam na 12-mesečno iskustvo kako bih proverila da li su u pravu svi koji hvale ovu metodu. Drago mi je da sam potpuno promenila mišljenje, a evo zašto.

Nisam imala prehladu ili grip punih godinu dana

Iako sam ponekad osećala rane znakove prehlade, ništa nije postalo konkretno. Naravno da je bilo dana kad sam bila umorna ili osećala glavobolju, ali ništa posebno. Čim bih se vratila pridržavanju režima sve to bi nestalo i sad se apsolutno zaklinjem u med i limun. Ceo život imam problema sa krajnicima, a kad imate veliku porodicu, uvek postoji neko ko nosi virus. Mogu da kažem da više ne hvatam te viruse.

Više mi ne treba kafa

Energija koju dobijem od limuna i meda ujutro pretvorila se u nešto za čim žudim, zbog toga više nemam glavobolje i osećaj bezvoljnosti kada kofein popusti. Takođe imam više energije na duže periode i više se smejem ujutro. Pre mi je trebalo bar sat vremena da otvorim drugo oko ujutro i prestanem da gunđam ali sad ljudima idem na živce na novi način – postavljam duboka filozofska pitanja dok sam u kuhinji.

Ljudi oko mene su zdraviji

Za ovo je trebalo najviše vremena, uveriti moju porodicu da im limun i med mogu pomoći da spreče bolesti. Srećna sam kada kažu: ‘To mi je odmah pomoglo’.

Moj recept

Ja koristim sok od pola svežeg limuna i punu kašičicu organskog, sirovog nezagrejanog meda sa sveže prokuvanom vodom koja se malo ohladila (ali dovoljno je vruća da rastopi med). Potom dodam malo hladne vode kako bih odmah popila napitak. S obzirom na to da su neki limuni sočniji, a neki medovi slađi, važno je eksperimentisati. Takođe, pola limuna možda će vam biti previše na početku, moja porodica koristi četvrtinu.

Zašto ovo funkcioniše? Postoji bar devet prednosti ispijanja tople vode sa limunom i medom svakog jutra. Moje tri omiljene su:

Štiti nas od infekcija

Budući da ova smesa ako se ispija ujutro stimuliše probavu, voda s medom i limunom sprečava začepljenost. Takođe nas štiti od infekcija.

Poboljšava probavu

Svaki sastojak ovog pića pomaže u probavnom procesu, limun pomaže jetri da proizvodi više žuči tako da se kompleksna hrana lakše razgrađuje i korisni sastojci iz nje bolje iskorišćavaju. Med deluje antibakterijski i štiti vas od infekcija koje možete da dobijete. Zbog ovog napitka želudac izlučuje više sluzi, što pomaže u izbacivanju toksina.

Zbog njega pucate od zdravlja i lepote

Limun je dobar za vašu kožu i pomaže da pročistite krv, a voda i med daju antibakterijsku energiju vašoj koži“, napisala je Kristal.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.