Ukusno i zdravo: Sok zamenite ovim napitkom, izgubićete 73.000 kalorija godišnje

Osvežavajući napitak od vode i krastavca ne samo da je ukusan, već vam može doneti brojne zdravstvene prednosti

Dodavanje krastavca u vodu nije samo način da joj dodate ukus, već može imati i brojne koristi za vaš organizam.

Hidratacija

Dodavanje krastavca vodi može vam pomoći da se dodatno hidrirate. To će vam pomoći da ostanete hidrirani, dodatno povećati vašu energiju i poboljšati varenje. Dehidracija može izazvati glavobolje, umor i nizak krvni pritisak.

Hranjive materije

Krastavac je bogat hranljivim sastojcima. Ako jedete kriške nakon što popijete čašu vode, unosite više hranljivih materija, uključujući vlakna, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, cink i vitamin K.

Antioksidanti

Antioksidanti štite vaše telo od slobodnih radikala, koji mogu uzrokovati oksidativni stres i doprineti razvoju različitih bolesti, uključujući srčane bolesti i rak. Krastavci su bogati antioksidantima kao što su vitamin C, beta karoten i mangan, što može doprineti očuvanju vašeg zdravlja.

Gubitak kilograma

Voda s dodatkom krastavca može biti korisna ako želite da izgubite kilograme, posebno ako je konzumirate umesto zaslađenih napitaka. Krastvaci su niskokalorični, sadrže samo oko 14 kalorija na 100 grama. Zamena napitaka koji su kaloričniji vodom s krastavcima može da vam pomogne da godišnje smanjite unos kalorija za impresivnih 73.000 kalorija.

Dakle, osvežavajući napitak ne samo da je ukusan, već vam može doneti brojne zdravstvene prednosti, uključujući hidrataciju, unos hranjivih sastojaka i antioksidanata, te podršku procesu mršavljenja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.