U trendu

Jedite ovo čudesno voće i smanjićete mučni bol u leđima istog trenutka

Ishrana vam može pomoći bilo u prevenciji, bilo u lečenju neprijatnog bola u leđima, ali ne zaboravite na lekovito vežbanje!

Bolovi u leđima često nastaju kao posledica lošeg položaja tokom spavanja i dugotrajnog sedenja na poslu. Kao i kod mnogih drugih zdravstvenih problema, prevencija je najvažnija. Međutim, malo ko zna da postoji hrana koja može znatno da umanji bolove u leđima. Reč je o ananasu, moćnoj namirnici koju treba da konzumirate što češće.

Ananas sadrži bromelain, važan enzim koji ima antizapaljensko dejstvo. Njegova lekovita svojstva se odmah manifestuju što znači da nije neophodno da sačekate određeni period kako biste videli rezultate. Prirodni lekovi uvek su bolja opcija, pa se preporučuje da redovno konzumirate  svež ananas.

Bromelain je najviše koncentrisan u jezgru ananasa, pa vodite računa da ne odbacite ovaj deo prilikom čišćenja. Još jedna zdrava namirnica za ublažavanje bolova je svemoćni đumbir koji pomaže i u procesu detoksikacije, rešavanju upala i jačanju imuniteta. Telo će vam biti zahvalno ako ga redovno snadbevate neverovatnim lekovima iz prirode.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar