U trendu

Jeli po dve kašike meda svaki dan: Kada su otišli na pregled, iznenadili se i oni i lekari

Naučnici i lekari sa Univerziteta u Torontu sproveli su istraživanje koje je otkrilo iznenađujuće benefite konzumiranja meda na zdravlje. Studija objavljena u časopisu „Nutrition Reviews“ obuhvatila je analizu 18 kontrolnih ispitivanja sa više od 1.100 ispitanika, s ciljem da se utvrdi uticaj meda na kardiovaskularne metaboličke faktore rizika.

Rezultati su bili iznenađujući: Lekari su otkrili  da konzumiranje oko dve pune kašičice meda dnevno imalo je pozitivan uticaj na nivo šećera u krvi i holesterol. Ispostavilo se da sirovi med pruža mnogo veće koristi od prerađenog meda. Sirovi med, koji je potpuno prirodan i neprocesuiran, bogat je antioksidansima koji su korisni za zdravlje srca.

Dijetetičarka Ketrin Hervasio objašnjava da sirovi med zadržava više hranljivih materija i antioksidanata u poređenju sa prerađenim medom, te da je konzumiranje jedne do dve kašike sirovog meda dnevno dovoljno da se obezbede hranljive materije potrebne za zdravlje. Ovo otkriće definitivno će vas iznenaditi i može imati veliki uticaj na vaše zdravlje!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.