U trendu

Jutarnja kafa može i da vas ugoji, ali je u nečemu dobra

Mnogi ne mogu da zamisle početak dana bez šoljice omiljene turske ili kako je mnogi zovu domaće kafe. Ukoliko se dnevno ograničite na jednu do tri šoljice ona pozitivno utiče na zdravlje, metabolizam i probavu.

Sagoreva masti
Ako pre treninga popijete kafu, povećaćete izdržljivost i sagorevaćete više masti tokom vežbanja. Kofein podstiče mišiće da rade i da koriste masti kao sopstvenu energiju. Što više energije iz masti – to više vežbanja u teretani.

Pomaže u borbi protiv celulita
Pored toga što je pijemo kafa može biti veoma dobra ukoliko je koristimo u kozmetičku svrhu. Umesto što trošite novac na skupe anticelulit tretmane, napravite sami smesu uz koju ćete se uspešno rešiti celulita.

Potrebna je jedna kašika kafe i jedna kašika kokosovog ulja. Pomešajte ova dva sastojka i sjedinite, a dobijenu smesu utrljajte na kritična mesta. Ovaj tretman radite do dva puta nedeljno, a već nakon mesec dana ćete videti razliku.

Ipak nutricionistkinja Viktorija Koljaneze upozorava na to da kafa nema dobar efekat na liniju i može dovesti do gomilanja sala na stomaku, ako se ovako pije.

– Jedna šolja kafe ili čaja ujutru može da nam da pravu dozu energije, i da nas razbudi. Ali, ujutru će prevelike doze kofeina podići nivo hormona kortizola, koji se povezuje sa osećanjem stresa – objasnila je ona.

Povišen nivo kortizola tokom dužeg vremenskog perioda poslaće telu signal da je vreme da počne da pravi zalihe energije, što će se odraziti na obim struka jer će organizam masne ćelije nataložiti upravo oko stomaka, prenosi Espreso.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar