U trendu

Kažu da je ovo eliksir za zdravlje i imunitet: Spoj ove dve namirnice može da eliminiše grip, prehladu i druge bolesti

Beli luk i med su poznati kao prirodni antibiotici, ali njihova kombinacija ga čini izuzetno korisnim sredstvom u borbi protiv raznih bolesti poput prehlade i gripa.

Potrebno je sitno samleti 10 glavica belog luka, i pomešati sa kilogramom meda i sokom od 10 limuna. U staklenoj posudi ostavite da odstoji deset dana. Nakon toga dva puta dnevno, pre obroka, uzimati po jednu kašiku mešavine.

Beli luk je bogat jedinjenjima sumpora koja ubrzavaju detoksikaciju krvi, smanjuju holesterol i regulišu trigliceride. S druge strane, med sadrži hranljive materije koje deluju antikoagulantno i toniraju vene, sprečavajući trombozu i proširene vene. Ova mešavina je posebno korisna za jačanje imunog sistema i poboljšanje opšteg zdravlja.

Preporučuje se konzumiranje ove mešavine sedam dana uzastopno kako bi se postigli najbolji rezultati. Najvažnije je koristiti sirovi beli luk, jer kuvanjem gubi svoju lekovitost.

Organski med je bogat antioksidansima, enzimima i mineralima, što ga čini odličnim izvorom energije i podrške za varenje. Takođe je važno napomenuti da je beli luk, iako ima malo kalorija, bogat hranljivim materijama kao što su mangan, vitamin B6 i selen i da je prirodni stimulans imuniteta.

Ova jednostavna, ali moćna mješavina može se pripremiti i čuvati duže vreme, omogućavajući vam da uvek imate pri ruci prirodni lek za jačanje zdravlja, prenosi Klik.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)