U trendu

Konačno nema više dileme: Evo koliko jaja sme da se pojede za Uskrs bez opasnosti po zdravlje!

Vaskrs je dan koji većina porodica slavi uz tradiciju farbanja i lomljenja uskršnjih jaja. Osim što su simbol Uskrsa, jaja su i izuzetno hranljiva hrana, bogata proteinima, vitaminima i mineralima. Iako je nekada postojala zabrinutost zbog holesterola u žumancetu, istraživanja su pokazala da umereni unos jaja ne povećava rizik po zdravlje od srčanih bolesti kod zdravih ljudi. Za one koji se bave fitnesom, jaja su ključni izvor proteina za izgradnju mišićne mase, dok istovremeno mogu pomoći i u kontroli telesne težine zbog osećaja sitosti koji pružaju.

Farbanje uskršnjih jaja može biti kreativan proces za celu porodicu, ali važno je koristiti prirodne boje kako bi se izbegla kontaminacija hrane hemikalijama koje su štetne po zdravlje. Lukovina, cvekla, kurkuma i ostali prirodni sastojci mogu se koristiti za bojenje jaja na bezbedan i ekološki prihvatljiv način.

Dok uživate u tradiciji farbanja i lomljenja jaja za Uskrs, zapamtite da umerenost igra ključnu ulogu u njihovom konzumiranju kako biste uživali u njihovim zdravstvenim beneficijama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.