U trendu

Kvasac i šećer su kombinacija iz pakla: Kako uništavaju naše telo

Kupujete li i vi beli hleb koji u sebi sadrži kvasac i šećer? A zašto i ne biste, kada su naši roditelji i generacije iza njih ovakav hleb svakodnevno jeli, a mi nasledili takav način ishrane…

Ali niste ni svesni kakvu štetu nanosite svom organizmu jer je kombinacija šećera i kvasca, koja se bukvalno koristi za izradu skoro svakog hleba i peciva, otrovna, prenosi “Atma“.

Šta se nalazi u kvascu danas?

Ispitivanja su potvrdila da se prašku za pecivo dodaje izbeljivač, te da se tretira vrlo sumnjivim metodama kako bi se doveo u belo i brašnasto stanje. Na žalost, ovako tretiran, prašak za pecivo može dovesti do razvoja raznih bolesti, piše Econet.ru.

Čak i ako uzmete čisti pekarski kvasac nećete mnogo popraviti svoje zdravlje, a evo i zašto:

Čim kvasac uđe u telo, proces fermentacije počinje u crevima, a zdrava mikroflora umire, imunitet opada, može doći do kandidijaze u crevima i do disbakterioze.

Kvasac zna da “zakiseli” organizam, što doprinosi nakupljanju toksina i mogućnosti stvaranja karcinoma.

Kvasac ne umire na visokim temperaturama i najgore lice pokazuje tek u ljudskom organizmu.

Ako sami mesite hleb i kolače, znate da se kvasac aktivira uz pomoć šećera. Kvasac se hrani šećerom. Od ovoga i dolazi “zavisnost od slatkog” od koje boluje sve više ljudi u savremenom društvu.

Što više jedemo kolače i peciva, sve nam se više to jede. Vremenom postajemo deblji, koža stari, telo propada …

Posledica konzumiranja ove formule: kvasac+šećer=peciva i slatkiši, dovodi do umora, promene raspoloženja, problema s crevima (nadutost, zatvor, gasovi, dijareja), alergija, kolitis…

Kako kvasac uništava imunitet?

Znate onu staru izreku koja kaže “sve ide iz stomaka”? Mnogi to tumače kao “ljubav dolazi preko stomaka”, ali poenta je da bolesti često dolaze od nezdrave hrane koju unosimo u organizam.

Kvasac je jedan od tih krivaca koji vremenom toliko “okupiraju” creva da bukvalno prodire u crevni zid, što povećava propusnost creva. Onda se događa da se supstance koje nisu spremne za probavu, apsorbuju u krv što stvara haos u organizmu.

Imunološki sistem se opterećuje jer počinje da vari hranu. Kada dođe do opasnosti od mikroba u telu, imunološki sistem neće moći da se izbori s njima jer je potrošio snagu na nešto što do tada nije ni trebalo da radi.

A hleb se može napraviti i bez korišćenja kvasca. Važno je napomenuti da postoji pravi, izvorni kvasac koji ne sadrži sve ove dodane komponente koje ima kvasac koji je nama svakodnevno dostupan.

Kako biste utvrdili da imate zavisnost od slatkog – uslovljenu kombinacijom kvasca i šećera, pogledajte ovu listu:

  • Hronično začepljen nos
  • Sindrom iritabilnog creva (nadutost, gasovi, dijareja, zatvor)
  • Hronični umor
  • Česte gljivične infekcije
  • Čest kašalj
  • Bubuljice
  • Alergije na hranu

Ako imate bar dva od ponuđenih sedam odgovora, možete sebe smatrati za osobu koja preteruje s unosom kvasca u organizam. Verovatno previše konzumirate slatkiše, peciva i pekarske proizvode.

Znači, pošto se kvasac “hrani” šećerom, da biste se rešili ovisnosti o slatkom morate “postiti” najmanje 21 dan.

21-dnevni post

Naime, tokom 21 dana ne smete da jede slatkiše, peciva, hleb s kvascem, ali ni prerađenu hranu bilo koje vrste. Kada izbacite kvasac iz organizma, vaš imunitet će se znatno popraviti, a da biste došli do tog stadijuma, preporučuje se da pijete više čaja s limunom i đumbirom.

Ukoliko dođe do krize usled nedostatka šećera, preporučuje se da pojedete neku od ovih voćki: jabuka, trešnja, grejp, šljiva, narandža, breskva, grožđe, kivi ili jagode.

Kada prođete kroz ovaj program detoksikacije, koža će vam postati čistija i zdravija, creva će “raditi kao sat”, telo će biti očišćeno od toksina, a nezdrava želja za slatkišima će napustiti vaš organizam.

Kako možemo da prestanemo da jedemo proizvode od kvasca i šećera:

1. Jedite beskvasni hleb (starinska proja i pogača bez kvasca)

2. Pokušajte da u organizam ne unosite šećer tokom 21 dana kako biste se oslobodili zavisnosti od slatkiša

3. Pratite kako vam se koža popravlja, kako se bukvalno podmlađujete iz dana u dan i neka vam to bude motivacija da prestanete s unosom ove nezdrave kombinacije u svoj organizam.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.