Limun je štetan za određenu grupu ljudi: Nemojte ga ovako konzumirati, može biti poguban

Limun pruža brojne benefite našeg organizmu, i pozitivno utiče na zdravlje. Međutim, limun može biti i te kako opasan za određenu grupu ljudi.

Nije lako navesti sve koristi koje organizam ima od limuna, odnosno, limunovog soka. Bogat je vitaminom C, pa se suprotsavlja slobodnim radikalima u ćelijama, pomaže rad srca i smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara. Citrusna kiselina iz limuna pomaže u prevenciji nastanka bolnog kamena u bubregu, a takođe olakšava bol kod upaljenih sinusa.

Utiče na smanjenje nivoa šećera u krvi i odličan je saveznik u borbi protiv virusa. Limun je dragocen i za očuvanje vitke linije jer ubrzava metabolizam, ali i za lepotu jer može da posvetli fleke na koži, smanji masnoću kose i ukloni bradavice. Čini se da je limun svemoguć, ali nutricionisti upozoravaju da ipak postoje određene kategorije ljudi koje limun treba da izbace iz ishrane.

Prema rečima stručnjaka, agrumi su najopasniji za osobe sa gastritisom i drugim bolestima digestivnog trakta.

„Limun stimuliše proizvodnju hlorovodonične kiseline u telu. Kada dospe u stomak pacijenta sa problemima sa varenjem, kiselost se još više povećava, što izaziva ne samo nelagodnost, već i pogoršanje zdravstvenih problema“, tvrdi nutricionistkinja Natalija Kruglova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.