U trendu

Mamurni ljudi, osvežite se!

Još jedna luda noć ostala je za vama i sada kada ste se probudili i ustali iz kreveta jedino što želite jeste da prebrodite posledice dobrog provoda uz razrađeni i provereni plan za prevazilaženje malaksalosti, mamurluka, neraspoloženja, svega onoga zbog čega sebi po ko zna koji put obećavate da nikada više nećete ostajati toliko kasno.
Ukoliko vas još uvek muče crvene oči koje vas ujedno i izdaju da ste prethodne noći bančili, a umivanje ne može da pomogne, vreme je da kupite kapi za oči koje sadrže nafazolin. One će sasvim očistiti oči i vratiti im svežinu i sjaj, baš kao da ste se probudili posle regularnog osmočasovnog spavanja. Što se tiče obroka koji ćete pojesti, trudite se da pametno birate. Jedite i pijte često, a malo, kako biste nadoknadili izgubljenu tečnost i hranjive materije. Sok od grejpfruta ili narandže aktiviraće vašu jetru na pravi način, da bi vam ubrzao metabolizam i oslobodio vaš organizam toksina. Posle toga pojedite neko povrće, na primer jednu ili dve šargarepe, koje će pomoći vašim dimom napaćenim plućima da uzimaju više kiseonika, a i želite da pročistite organizam od lakohola, zar ne?
Pojedite sendvič sa puterom od kikirikija, bananu ili neki teži obrok ako ste zaista veoma gladni. Ne dozvolite, međutim, da vas privuku prosti šećeri, jer ćete se od njih osećati još gore već za nekoliko sati. Ono što vam treba posle neprospavane noći jeste uspostavljanje normalne ravnoteže – dakle najbolje je da se opredelite za hranu koja se lako vari i koja sadrži revitalizujuću dozu svih potrebnih vitamina. I posle toga odmah na trčanje! To će vam otvoriti disajne puteve i pomoći će da se svi uneti hranjivi sastojci bolje apsorbuju. Koncentrišite se na pokrete i disanje, zamislite da postoji uže koje vuče vašu glavu na gore, baš kao što ste sinoć konsumirali sve ono što vas je vuklo u suprotnom pravcu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)