U trendu

Merlin Monro je svako jutro pila ovo: Miks od 2 sastojka je ključ za lepotu koja ne bledi

Merlin Monro smatrala se ikonom stila i lepote koja ne bledi

„Sumnjam da bi bilo koji lekar mogao preporučiti hranljiviji doručak za zaposlenu devojku poput mene“, pričala je Merlin Monro

Iako je bila poznata po svom izgledu i glumačkim veštinama, možda niste znali da Merilin Monro uživala u kuvanju. Međutim, zbog brojnih obaveza nije imala vremena za pripremu složenih recepata, pa je preživljavala na brzim i lakim obrocima sa visokim sadržajem proteina, koji su joj davali neophodnu energiju.

Tako je svako jutro doručkovala toplo mleko sa sirovim jajima. U članku o njenim navikama u ishrani i režimu vežbanja objavljenom u časopisu Pageant 1952. godine, najslavnija plavuša Holivuda otkrila je da svako jutro pre tuširanja zagreva mleko na ringli koju je držala u svojoj sobi.

„Kada je mleko vruće, razbijem dva sirova jajeta, umutim ih viljuškom u mleko i pijem dok se oblačim“, rekla je ona.

Takođe bi dodala multivitaminsku tabletu svom doručku.

„Sumnjam da bi bilo koji lekar mogao preporučiti hranljiviji doručak za zaposlenu devojku poput mene“, naglasila je ona.

Monro nikada nije spomenula šta je ručala, pa se pretpostavlja da je to bio obrok koji je preskočila. Ali za večeru bi se počastila mesom, od kojih je najviše volela odreske, jagnjeće kotlete i džigericu sa lokalne pijace.

„Pečem meso u električnoj rerni i jedem ga sa nekoliko sirovih šargarepa“, objasnila je ona.

Mnogi se brinu da će se, ako jedu sirova jaja, zaraziti bakterijom salmonele, ali mešavinu sirovih jaja i proteinskih šejkova već godinama konzumiraju bodibilderi. Zašto? Veruju da na taj način jačaju mišiće. Nesumnjivo postoji rizik od izloženosti salmoneli, međutim, prema podacima prikupljenim 1990-ih, samo jedno od 20.000 jaja sadrži taj rizik, piše Slate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.