Moćan napitak čuva srce, čisti jetru, jača kosti, dobar i za probavu. Pijte ga svako jutro i bićete zdravi kao dren

Da dodate limun čaši vode je najlakši način da pomognete svom zdravlju, ali i izgledu. Ne samo da pomaže da ugasite žeđ bolje nego bilo koji drugi napitak, već hrani vaše telo vitaminima i mineralima koji su izuzetno bitni.

1. Kombinacija vode sa limunom obezbediće da naše telo ima pravu količinu elektrolita, koji hidriraju telo. Limun sadrži dovoljnu količinu elektrolita i kalijum, kalcijum i magnezijum.

2. Voda sa limunom je dobra za zglobove, jer smanjuje bolove u zglobovima i mišićima.

3. Ako je voda topla, pomaže u varenju, i oslobađa svu limunsku kiselinu iz limuna. Limunska kiselina u interakciji sa drugim enzimima i kiselinama pomažu u brzom lučenju želudačnih sokova i ubrzava varenje.

4. Jetra proizvodi više enzima sa limunom, nego sa drugom hranom.

5. Takođe čisti jetru i oslobađa od toksina.

6. Pomaže u borbi protiv respiratornih infekcija, upale grla i upale krajnika. To je zbog anti-inflamatornih svojstva limuna.

7. Voda sa limunom pomaže kod prirodne regulacije creva.

8. Voda sa limunom je potrebna za normalne metaboličke funkcije, pošto je limun snažan antioksidans, koji ima sposobnost da štiti naše telo i jača imuni sistem.

9. Ona doprinosi da pravilno funkcioniše nervni sistem, zbog visokog sadržaja kalijuma. Depresija i anksioznost često su uzrokovane niskim nivoom kalijuma u ​​krvi.

10. Mala količina limuna svakodnevno, čisti krv, krvne sudove i arterije na prirodan način.

11. Voda sa limunom smanjuje visoki krvi pritisak za 10%.

12. Čak i ako je ne pijete ujutru, već neposredno pre obroka, možete pomoći vašem telu da održava viši nivo pH. Kao što znamo viši pH nam omogućava da se lakše izborimo sa raznim bolestima.

13. Štaviše, voda sa limunom je dobra za kožu. Vitamin C poboljšava našu kožu i podmlađuje celo telo.

14. Limun u čaši vode je neverovatno koristan za trudnice, jer limun ima vitamina C, koji deluje kao adaptogen i pomaže kod prehlada. Pored toga, vitamin C pomaže u formiranju koštanog tkiva nerođenog deteta. Istovremeno, zbog visokog sadržaja kalijuma, mešavina vode i limuna pomaže u formiranju moždanih ćelija i nervnog sistema odojčeta.

15. Voda sa limunom ublažava gorušicu.

16. Voda sa isceđenim limunom pomaže da se oslobodite kamena u žučnoj kesi, bubregu ili pankreasu.

17. Limun sa vodom pomaže u mršavljenju zbog dijetetskih vlakana koje sadrži pektin limuna, koji pomažu da se suzbije glad.

18. Voda sa limunom pomaže da se smanji zubobolja.

19. Konačno, voda sa limunom sprečava rak, jer je limun jedna od najvažnijih alkalnih namirnica. Mnogobrojna istraživanja su pokazala da rak ne može napredovati u baznoj sredini koju ste stvorili konzumiranjem limuna.

Pokušajte da vodu sa limunom koristite svakodnevno. Primetićete odlične rezultate u vašem zdravlju i izgledu. Nekoliko kapi limuna iscedite u svaku čašu vode. Tokom toplih dana, voda sa limunom će osvežiti i okrepiti vaš organizam, piše Najžena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.