U trendu

Najbolji doručak koji možete zamisliti, gotov za samo 10 minuta

Slavni kuvar Džon Oliver poznat je po jednostavnim i ukusnim receptima koje neretko otkriva na internetu i televiziji. Sada je otkrio briljantan recept za doručak koji uključuje odlične namirnice poput jogurta i manga, a gotov je za samo nekoliko minuta.

Doručak koji uključuje super sastojke, poput manga i jogurta, Džejmi je nazvao ‘malim posudicama sunca’ zbog vrlo efektnog izgleda. Jelo koje sadrži vanilu i granolu zaista je lako za pripremiti, a predstavlja izuzetno zdravu i ukusnu varijantu doručka za čije preskakanje nedostatak vremena zaista ne može da bude izgovor.

Svi sastojci se slažu u čašu, pa je ovakav doručak i te kako i praktičan jer ga se može poneti i na posao. ‘Ove male posudice sunca čine zdrav doručak ili desert, za uživanje dok ste u pokretu’, kaže Džejmi.

Posudice napunjene slojevima jogurta i manga savršena su opcija za sve one koji žele da imaju zdrav početak dana.

Sastojci:

Jedan zreli mango
Jedna kašičica ekstrakta vanile
180 g običnog jogurta
100 g mlevene granole

Priprema:

Prema Džejmijevim uputstvima, prvo je potrebno oljuštiti mango i ukloniti mu košticu, a zatim ga staviti u blender i miksati sve dok se ne dobije glatka smesa. Alternativno, umesto miksanja, mango možete naseckati na manje komadiće.

U maloj posudi pomešajte jogurt i vanilu. Uzmite staklenu posudicu i stavite sloj jogurta s vanilom, a zatim dodajte preko mango i za sam kraj stavite sloj granole. Slojeve ponavljate sve dok ne potrošite sve sastojke.

Ovaj zdravi doručak za poneti gotov je za samo nekoliko minuta, a mango možete zameniti i bilo kojim drugim voćem. Isprobajte verziju s kruskom, bananom ili pak bobičastim voćem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.