U trendu

Čarobni napitak koji je postao omiljeni svim ženama

Redovni treninzi i zdrava ishrana, kombinacija su koja će vašem telu i duhu dati višak energije i pomoći vam da se veoma uspešno izborite sa viškom kilograma. Da bi do efikasnog gubljenja kilograma došlo, mora se pokrenuti metabolizam, a to vam neće prijati samo na fizičkom aspektu, već ćete se zaista bolje osećati u svojoj koži. A kada je buđenje i pokretanje metabolizma u pitanju, najefikasniji su zdravi napici, kojima bi trebalo da započnemo svaki dan, kako bismo se osećali zdravo, energično i poletn.

Ako vam do sada nije bilo jasno, zašto je sok od celera, doslovno postao najpopularniji napitak i to preko noći, odgovor se krije u tome što on zaista vaš metabolizam stavlja u pogon. Celer je veoma zdrav, obiluje vitaminom A, C, B i E, pa predstavlja pravi prirodni čistač organizma i ima neverovatno diuretsko dejstvo. Uz to, odličan je saveznik u borbi protiv bakterijskih infekcija.

Vlakna i voda, koji su sastavni deo soka od celera, podstiču izbacivanje toksina iz tela, izbacivanjem tečnosti, pa se na taj način naš organizam čisti i oslobađa od štetnih materija.

Kako da napravite sok?

Odvojite liske celera, a koren isecite na nekoliko komada. Komade celera stavite u blender i dodajte malo vode.

Ako ne možete da se naviknete na čist sok od celera, uvek možete dodati malo limuna, đumbira, krastavca, pa čak i kašičicu meda.

Preporučujemo da ovaj sok pijete nekoliko puta u toku dana i da ga obavezno uvrstite u deo svoje jutarnje rutine. Ne zaboravite da flašicu ovog soka uvek imate sa sobom u torbi, kako bi vam bio prva pomoć u trenucima kada ostanete bez energije.

(Lepota i zdravlje)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar