U trendu

Nepravedno zapostavljen: Ovaj superiorni napitak odličan je za anemiju, živce i kosu

Kvasac je odličan izvor vitamina B i prvenstveno zahvaljujući njima dugujemo lekovita svojstva ovog proizvoda. U kvascu ćete, između ostalog, naći:

– Vitamin B5 (pantenol) – njegov nedostatak često dovodi do intenzivnog gubitka kose, umora i depresije.

– Vitamin B12 – nedostatak ovog jedinjenja često izaziva hronični umor, nervozu i anemiju

– Folna kiselina (vitamin B9) – „čuva“ pravilno funkcionisanje nervnog sistema i mozga, doprinosi stvaranju serotonina i norepinefrina, pa se kao posledica smiruje, popravlja raspoloženje i daje energiju.

– Vitamin B7 (biotin) – zahvaljujući njemu, kosa je otporna, jaka i manje je verovatno da će sedeti. Biotin vam omogućava da izlečite kožne bolesti kao što su akne ili seboreja , jača nokte, takođe ima ogroman uticaj na pravilno funkcionisanje nervnog sistema, osigurava dobrobit.

U kvascu postoje i druga jedinjenja koja su odgovorna za odlično stanje kože, kose i noktiju, uključujući cink i selen .

Piće od kvasca – recept

Napitak od kvasca je odličan tretman ne samo za kosu, kožu i stanje naših nerava. Napitak od kvasca će pomoći telu da ukloni toksine i druge zagađivače. Trebalo bi da ga piju i ljudi koji žele da izgube težinu. Postoji nekoliko razloga. Pre svega, kvasac ne deblja – 100 g je samo 85 kalorija, osim toga, piće od kvasca koje se konzumira na prazan stomak efikasno će smanjiti apetit. Kako ga pripremiti?

U šerpu stavite supenu kašiku kvasca, dodajte kašičicu meda (ili šećera) – za ukus i dve kašike ključale (obavezno) vode – zahvaljujući njemu kvasac neće fermentirati u crevima. Mešajte dok se svi sastojci ne rastvore i dobro sjedinite. Dodajte čašu mleka i pustite da proključa. Pustite da se piće ohladi.

Tečnost je najbolje piti ujutru, pre doručka. Koristite tretman tri puta nedeljno oko dva meseca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.