Nikako ne bacajte koru od neprskane jabuke, neprocenjiva je…

Poznato je da je jabuka i te kako zdrava, ali možda niste znali kakve prednosti nosi kora od ove voćke koja nije prskana. Ovo su razlozi zašto nikako ne bi trebalo da bacate koru od jabuke.

Postoji više vitamina u kori

Jedna srednja jabuka, zajedno sa korom sadrži 8,4 miligrama vitamina C i vitamina A, a oguljene jabuke sadrže samo 6,4 miligrama vitamina C.

Postoji više vlakana u kori

Jabuka srednje veličine sadrži 4,4 grama vlakana. Ako bacite koru završiti ćete sa samo 2,1 grama vlakana. To je razlog zašto bi trebalo konzumirati neoljuštene jabuke.

Kvercetin pomaže pamćenje

Ovaj antioksidans bori se protiv oštećenja moždanog tkiva povezanog s Alchajmerovom bolešću ili drugim sličnim bolestima.

Jedna jabuka, zajedno sa svojom korom sprečava debljanje

Ursolična kiselina se može naći u koži jabuke. Ova kiselina je spoj koji je od suštinske važnosti za borbu protiv gojaznosti. Ursolična kiselina gori kalorije i na taj način smanjuje rizik od prekomerne težine.

Kora od jabuke može čak sprečiti i rak

Kako prenose mediji, studija, sprovedena 2007. godine, na Univerzitetu Kornel, došla je do zaključka da jedinjenja zvana terpeni, koja se nalazi u kori jabuke, su u mogućnosti da spreče ili ubiju postojeće ćelije raka u laboratorijskim uslovima. Ova jedinjenja su posebno efikasna protiv raka debelog creva, jetre i raka dojke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.