U trendu

Očistite jetru od otrova odmah! Iskoristite tajne moći ove namirnice

Iskoristite tajnu moć ove namirnice da očistite vašu jetru od otrova!

Jetra igra ključnu ulogu u vašem metabolizmu, ali možete joj pomoći da se „očisti“ konzumirajući određene zdrave namirnice.

Beli luk, na primer, podstiče proizvodnju enzima koji pomažu u izbacivanju toksina iz organizma.

Cvekla je još jedna superhrana koja poboljšava funkciju jetre zahvaljujući flavonoidima koji se u njoj nalaze. Ti antioksidansi su odlični za smanjenje oksidativnog stresa i upale u jetri, kao i za povećanje enzima za detoksikaciju.

Zeleni čaj takođe može da pomogne u čišćenju jetre, zahvaljujući antioksidansu kateinu koji sadrži. Ne možete pogrešiti ni sa konzumacijom zelenog lisnatog povrća poput spanaća, kelja ili blitve, koje su bogate hlorofilom.

Ananas je odličan izbor jer je bogat vitaminom C i deluje kao prirodni diuretik. Namirnice poput mente, đumbira i kupusa takođe su korisne, jer sadrže moćne antioksidanse.

Borovnice i brusnice su bogate antioksidansima poznatim kao antocijanini, koji imaju niz prednosti za zdravlje jetre. Studije su pokazale da redovna konzumacija borovnica i brusnica tokom tri do četiri nedelje može zaštititi jetru.

Grožđe takođe ima nekoliko korisnih biljnih jedinjenja. Resveratrol, na primer, pomaže jetri smanjujući upalu i štiti je od oštećenja. Takođe se smatra da redovna konzumacija grožđa smanjuje rizik od pojave raka.

Da li već jedete ovakve namirnice?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.