Očistite organizam: Recept za pravi detoks napitak od samo četiri sastojka

Proleće je mnogima omiljeno godišnje doba. Tada se sve budi, pa i naš organizam. Većina ljudi, čim ugleda sunce i zelenilo, dobije dodatnu energiju, snagu i volju.

Uprkos prolećnom umoru, imate želju i da se pokrenete i uradite nešto sa svojim telom, a pre svega da izbacite iz sebe sve toksine i naslage jake hrane. Detoksikacija ili čišćenje organizma pozitivno deluje na sveukupno zdravlje čoveka, pomaže da se telo vrati u prirodnu ravnotežu, podiže energiju i poboljšava zdravlje.

Svrha detoksikacije je da se očisti telo od stranih supstanci i akumuliranog otpada kako bi telesne funkcije došle na optimum. Za to je presudno zdravlje creva. Tek kada se očiste creva, dolazi do čišćenja organizma. Sada, kada ste saznali sve o benefitima detoksikacije, vreme je da napravite jedan osvežavajući prolećni detoks napitak.

Sastojci za 1 litar

– 2 limuna
– koren svežeg đumbira veličine 2 cm
– 1 krastavac
– 10-ak listova sveže nane
– 1 litar vode

Priprema:

Đumbir oljuštite, pa ga isecite na kockice i stavite u bokal ili teglu. Limun isecite na kolutove, a krastavac isecite tanko na tračice. Sve prelijte hladnom vodom, stavite listove sveže nane i ostavite u frižideru najmanje sat vremena. Detoks napitak bi trebalo da pijete u toku celog dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.